جلب اعتماد مخاطب و جلوگیری از خروج کاربر از سایت ، یکی از دشوارترین چالش های یک شرکت طراحی سایت است. کسب اعتماد برای گرفتن سفارش طراحی سایت برای هر شرکت طراحی سایت امری حیاتی می باشد. در این مقاله چالش های بر سر راه هر شرکت طراحی وبسایت و کارفرمایانی که سفارش ساخت سایت فروشگاهی یا شرکتی دارند خواهیم پرداخت و با آن ها آشنا خواهیم شد. این مقاله بسیار برای کسانی که سفارش طراحی سایت میدهند و یا شرکت هایی که مراحل طراحی سایت را انجام میدهند حیاتی می باشد.
یکی از فاکتورهای مهمی که گوگل برای رتبهبندی وبسایتها بر آن تکیه میکند، «تجربه کاربر» است. هر چه کاربر تجربه بهتری از کار با وبسایت شما داشته باشد، بیشتر میتوانید اعتماد گوگل را جلب کنید. با وجود اینکه مولفههای زیادی برای تشخیص تجربه کاربر وجود دارد، اما مهمترین آنها «نرخ خروج از سایت» است.
ما در این مقاله به چهار سوال مهم در این زمینه پاسخ خواهیم داد:
- چگونه اعتماد مخاطب را برای دریافت سفارش طراحی سایت جلب کنیم؟
- نکات شگفت انگیز برای اعتماد کارفرمای طراحی سایت چیست؟
- ارتباط بین اعتماد کاربر و طراحی سایت در ایران چگونه است؟
- طراحی سایت استاندارد، دارای چه اصولی می باشد؟
کسب اعتماد کاربران به وسیله سفارش طراحی سایت
یکی از ابتدایی ترین و مهم ترین راز عدم خروج کاربر از سایت ، اعتماد کاربر وارد شده به سایت در نوع طراحی سایت می باشد. نوع طراحی سایت به بخش های متعددی تقسیم می گردد. مثلا نوع قرارگیری محصولات در صفحه دربرآورد قیمت سایت فروشگاهی و یا نوع قرارگیری دقیق خدمات در قیمت سایت شرکتی است. به نحوی که کاربری که وارد سایت میشود، برای یافتن محتوا به حداقل زمان نیاز داشته باشد.
در نتیجه طراحی مدرن سایت ، بسیار در جذب اعتماد مخاطب و نگه داشتن کاربر در سایت موثر است. یکی از راه هایی که به راحتی میتوانید متوجه علاقه کاربر به سایت شوید در بررسی آمار ورودی کاربر و رفتار کاربران می باشد به نحوی که متوجه شوید کاربر پس از ورود چه بخش هایی را مشاهده میکند و آیا به برگه های دیگر سایت شما نیز سر می زد و یا خیر؟!
آمار رسمی مشاهده کاربر از سایت شما
طبق آمار رسمی، زمانی که کاربر برای کسب اعتماد و یا عدم اعتماد خود نیاز دارد. تنها دو دقیقه می باشد. این بدین معنی است که اگر سایت در عرض دو دقیقه برای کاربر جذاب بود. در آن می ماند و در صورت عدم جذابیت و اعتماد کاربر، آن را ترک خواهد کرد. این دو دقیقه حتی به کاربر اجازه مطالعه مطالب سایت را نیز نمی دهد. و کاربر فقط به ترتیب چینش المان های صفحه توجه میکند و همین زمان برای کاربران طراحی سایت کفایت میکند.
برای اینکه متوجه این امر شوید که آیا کاربران به سایت شما اعتماد می کنند. می توانید به مدت زمان ورود و خروج کاربران که در سایت alexa نیز قابل ردیابی است توجه کنید. بازدید های کوتاه این حس را به کاربر میدهد که طراحی سایت شما مشکل دارد. یکی از عواملی که در دالین وب باعث تعیین قیمت سایت فروشگاهی یا قیمت سایت شرکتی می شود، دقت به این اصول در سفارش سایت فروشگاهی و در کل سفارش ساخت سایت موثر است.
۱۰ راز برای جلوگیری از خروج کاربر از سایت و جلب اعتماد
برای جذب و جلب اعتماد کاربران سایت، راه های متعددی وجود دارد که در ادامه به بررسی مهم ترین ها خواهیم پرداخت:
۱- انجام وعده های قول داده شده بعد از تحویل سفارش طراحی سایت
یکی از مهم ترین راه های جلب مخاطب، عمل به وعده هایی است که قبل از سفارش ساخت سایت طی شده است. مثلا در صورتی که وعده داده شده که در ۱۵ روز کاری سایت آماده می شود. حتما در اسرع وقت و زمان تعیین شده، سفارش طراحی سایت خود را تحویل دهید. زیرا مشتری بسیار حافظه قوی دارد و به ریزترین جزئیات نیز توجه می کند. حتی عمل به وعده ها باعث رضایت مشتری و معرفی شما به دوستانش. این کار احتمال خروج کاربر از سایت را کاهش میدهد.
به عنوان مثلا یک شرکت طراحی سایت در شیراز یا تهران است. پس حیلی حائز اهمیت است که اگر وعده یا قولی داده می شود، حتما انجام شود. از دادن وعده های تو خالی در ابتدای قرارداد حتما اجتناب بفرمایید. زیرا کاربر متوجه خواهد شد و دیگر از خدمات طراحی سایت شما همچون تولید محتوای سایت و یا پشتیبانی سایت استفاده نخواهد کرد. و در نتیجه خروج کاربر از سایت اتفاق می افتد.
۲- سازگاری سایت برای مخاطب بسیار مهم است
سازگاری سایت به این معناست که طراحی سایت خود را به گونه ای انجام دهید که کاربر به راحتی بتواند با آن کار کند و درگیر یافتن مطلب مورد نظر خود و یا خدمات شما نباشد. در یک کلام؛ همه چیز برای کاربر به محض ورود مهیا باشد. زیرا مخاطب انتظار و جستجو را نپسندیده و سریعا از سایت خارج می شود. مورد بعدی تغییرات در سایت است. اگر قصد تغییراتی در ساختار سایت خود را دارید، حتما باید این تغییرات به آرامی صورت پذیرد. زیرا کاربر به طراحی سایت قبلی شما عادت و در صورتی که کل طراحی سایت را فورا تغییر دهید. در نظر کاربر خوش آیند نخواهد آمد و اعتماد کاربر را از دست خواهید داد. در نتیجه سعی کنید که تغییرات را بسیار به آرامی انجام تا کاربر با شرایط جدید به آرامی وفق پیدا کند.
مطلب بعدی در زمینه سازگاری به طراحی سایت شما در گوشی همراه، تبلت و گجت های روز دنیا بر میگردد. باید سایت خود را بتوانید برای همه راه های ارتباطی کاربر، هموار کنید تا بازخورد مثبتی را تجربه کنید.
۳- طراحی سایت شما باید تمیز، ساده و روان باشد تا خروج کاربر از سایت اتفاق نیفتد
عادت بسیار بد کاربران ایران که از وبسایت های بزرگی همچون دیجی کالا یا ورزش۳ نشات میگیرد، این است که کاربر را عادت به طراحی شلوغ کرده است و این امر در هیچ کجای دنیا و در هیچ سایتی انجام نمی شود حتی سایت هایی از قبیل آمازون و ای بی هم دارای طراحی ساده، تمیز و روانی هستند. ما به عنوان کارشناسان طراحی سایت در شیراز و در کل ایران به شما به شدت پیشنهاد می کنیم تا آنجا که امکان دارد، سایت خود را ساده طراحی بفرمایید.
دلیل: کاربر بر خلاف نظر خیلی از مدیران سایت، به دنبال سادگی استفاده از محتوای سایت است. زیرا به راحتی و بدون کوچک ترین آموزشی می تواند محصول خود را در سایت فروشگاهی شما خریداری کند. و یا خدمات شما را به ساده ترین حالت ممکن، در سایت شرکتی بیابد و اطلاعات کسب کند. در نتیجه هرچه سایت پیچیده تر، کاربران بیشتری را از دست خواهید داد.
مورد بعدی در خصوص رنگ بندی وبسایت می باشد. سعی کنید از سه رنگ یا نهایتا چهار رنگ به هم نزدیک استفاده بفرمایید. استفاده از رنگ بندی نامتعارف، باعث کاهش اعتماد کاربران خواهد شد.
۴- استفاده از برگههای مشابه در طراحی سایت
یکی دیگر از عواملی که در اعتماد کاربر به سایت نقش مهمی ایفا می کند. استفاده از چارچوب یکسان سایت است. این مورد را با زدن مثالی توضیح میدهیم. اگر صفحات داخلی شما همچون تماس با ما و یا درباره ما به مانند قالب صفحه اصلی نباشند. مثلا از دیدگاه رنگ بندی یا سربرگ و پابرگ متفاوت باشد، کاربر دچار تناقضی در سایت شما خواهد شد. و این امر بسیار به اعتماد کاربر و اعتبار شما لطمه وارد خواهد کرد. در نتیجه سعی کنید که کل صفحات سایت شما یکپارچه و مشابه باشد تا چشم کاربر تناقضی تشخیص ندهد. و فقط از لحاظ محتوا تغییرات را تجربه کند که طبیعی خواهد بود.
۵- ارتباط واقعی با کاربران در طراحی سایت راز جلوگیری از خروج کاربر از سایت
یکی دیگر از دلایلی که باعث اعتماد کاربران به سایت شما خواهد بود، ارتباط نزدیک شما با آن هاست. به این صورت که خود واقعیتان باشید و سعی کنید از دیگران و رقبا متمایز باشید. تا آنجا که می شود از تقلید بپرهیزید و خود واقعیتان را به کاربران سایت عرضه کنید. با انجام این کار اعتماد دو صد چندانی را در نزد مشتریان خواهید داشت. و کاربران شما را دوست خواهند داشت و این حس اعتماد باعث افزایش فروش و معرفی دو چندان شما خواهد داشت. شاید برای شما سوال باشد که ممکن است چه ایرادی داشته باشد. کاربران وبسایت بسیار باهوش هستند و متوجه تناقض در ظاهر و باطن سایت خواهند شد و به راحتی خواهند فهمید که شما در حال تقلید و ادا هستید و در اینصورت هیچگونه انتظاری را از کاربر نداشته باشید.
همچنین ما به عنوان کارشناسان طراحی سایت همواره به مشتریانمان توصیه می کنیم که متفاوت باشند و از خود واقعی برای معرفی و عرصه خدمات خود استفاده کنند. این مورد بسیار مهم است که طراحان سایت در این حوضه، کارفرمایان را راهنمایی و مشاوره طراحی سایت کنند.
۶- طراحی سایت مطابق با نیاز مشتریان به جای تمرکز بر روی گوگل
یکی از خطراتی که سایت های بی شماری را تهدید می کند. تمرکز به SEO و بهینه سازی صددرصد برای گوگل است. در صورتی که مشتری و کاربران اول و آخر شما کاربران می باشند. یکی از دلایلی که گوگل همواره در حال تغییراتی در استاندارد های بهینه سازی خود است. توجه به رفتار کاربر با وبسایت ها است. مدیر عامل گوگل در مصاحبه ای، جمله مهمی را بیان کردند که برای دنیای وب تکان دهنده بود.
هر زمان بین SEO سایت خود و توقع کاربران خود مردد شدید، بدون شک کاربران خود را انتخاب کنید.
این صحبت بدین معناست که درست است که رعایت الگوریتم های گوگل برای رسیدن به صفحات اول بسیار مهم است. اما عدم اعتماد سازی کاربران خود را فدای گوگل نکنید. زیرا استاندارد های گوگل همواره در حال تغییر و نزدیک شدن به نیاز کاربران را دارد. و در نتیجه در صورتی که نتوانید اعتماد مشتریان خود را کسب کنید و ورودی مستمر بگیرید، گوگل را نیز از دست خواهید داد.
موارد را با مثالی به اتمام می رسانیم. در صورتی که در حال آموزش کاربران هستید، در لینک سازی افراط نکنید! زیرا باعث ناراحتی کاربر و برداشت تبلیغاتی بودن نوشته شما را خواهد کرد و سریعا از وبسایت شما خارج می شود.
۷- تغییرات را تدریجی و پی در پی در سایت خود پیاده سازی کنید
در بازه زندگی یک وبسایت قالبا هزاران بار تغییر در وبسایت اتفاق بیفتد. و این موارد هیچگاه به یک باره در سایت ها نخواهید دید و در طول سنوات، به مرور و تدریجی تغییر و به سمت بهینه سازی بیشتر و بهتر حرکت می کند. با جرات می توان گفت که عدم تغییرات یک وبسایت، آن را به مرز نابودی خواهد کشاند. با توجه به صحبت های صورت گرفته، تغییر برای هر وبسایت الزامی می باشد.
حال باید نحوه تغییر را بیاموزید. بسیاری از شرکت های بزرگ، پس از هرگونه تغییری آن را در نسخه بتا خلاصه و در اختیار کاربران قرار میدهند. و از آن ها برای پیشنهادات و انتقادات راهنمایی میخواهند. اما در صورتی که قصد تغییر در سایت را دارید. سعی کنید بسیار آهسته ساختار سایت را تغییر دهید تا در دید کاربر خوش یمن باشد. و باعث جلوگیری از خروج کاربر از سایت گردد.
سعی کنید وب سایت خود را با استفاده از امکاناتی که دارید به روز نگه دارید همانند اخبار، مقالات، گالری و غیره. متاسفانه بسیاری از وب سایت ها روحی ندارند و می توانیم بگوییم گوگل از این وب سایت ها متنفر است.
۸- طراحی سایت می بایست به تمایلات کاربر نزدیک باشد
یکی دیگر از عواملی که باعث کاهش اعتماد کاربران می گردد، حس فریب خوردگی در آن هاست. تا آنجا که میتوانید سعی کنید که همان چیزی نشان دهید که واقعا وجود دارد. مثلا اگر در حال آموزش مطلبی هستید، ۹۰ درصد را آموزش داده و ده درصد انتهایی را به گونه ای کسب و کار خود را معرفی کنید. که به کاربر حس بدی دست ندهد. در صورتی که کاربر از نیت تبلیغاتی شما مطلع باشد، تبلیغ شما موثر تر خواهد بود تا زمانی که به صورت آنی مثلا به صورت پاپاپ صفحه به کاربر تحمیل گردد.
۹- از ارائه توضیحات اضافی در سایت خود بپرهیزید
شما به عنوان مالک کسب و کار بسیار بر موضوع کاری خود احاطه دارید. و علاقه مندید که آن را به صورت تمام و کمال در اختیار کاربران قرار دهید. و حجم عظیمی از اطلاعات را کاربر مجبور به مطالعه آن می شود. در عین حال که شما بسیار راضی به نظر میرسید. اما با توضیحات بی جا، حوصله کاربر را سر برده و باعث عدم اعتماد به شما و ترک سایت شما می شود. تا آنجا که می شود سعی کنید موارد اصلی را بیان کرده و وارد جزئیات نشوید. جزییات برای شما به عنوان کارشناس آن بخش مفید است و نه کاربران!
۱۰- به حریم خصوصی کاربران در سفارش طراحی سایت احترام بگذارید
برای راه اندازی یک وبسایت برای کارفرما، مجری نیازمند دریافت مدارکی جهت احراز هویت و ثبت نام سرویس هایی برای مخاطب دارد. گاهی اوقات به نحوی موضوع مدارک را به مخاطب بدون هیج توضیحاتی اعلام میکنید. که کاربر حس بدی پیدا کرده و حس میکند که مجری، به حریم خصوصی و اطلاعات آن برای سو استفاده نیاز دارد. از این جهت تا آنجا که می شود قبل از گرفتن مدارک توضیحات لازم را ارائه دهید تا کاربر حس بدی به مراحل سفارش طراحی سایت پیدا نکند.
۱۱- طراحی قدیمی و یا نهچندان زیبای سایت:
در حال حاضر اکثر کاربران به محض ورود به سایت، آگاهانه یا ناآگاهانه، به طراحی سایت توجه میکنند و آنگونه که آمار نشان میدهند حدود ۹۰ درصد آنها نمیتوانند آنچنان که باید و شاید به وبسایتهایی که از طراحی زیبا یا مدرنی برخوردار نیستند اعتماد کنند.
سعی کنید اولاً حتماً طراحی وبسایتتان زیبا و مدرن باشد و ثانیاً هر دو سه سال یک بار اقدام به تعویض و یا اصلاح ظاهر وبسایتتان کنید.
۱۲- عدم وجود لینکهای داخلی:
از جمله عواملی که میتواند موجب خروج کاربر از سایت شود عدم استفاده از لینکهای داخلی در مطالب است. در واقع حتی اگر طراحی وبسایت شما مناسب باشد و همچنین مطلبی که کاربر در حال مطالعهی آن است نیز سطح بالایی داشته باشد و بتواند نیاز کاربر را برطرف سازد، اما در مطلب مورد نیز لینک یا لینکهایی برای پیشنهاد به کاربر وجود نداشته باشند احتمال خروج کاربر از سایت پس از مطالعهی مطلب مورد نیازش زیاد است.
بنابراین سعی کنید اولاً از لینکهای داخلی به خوبی استفاده کنید و ثانیاً از افزونههای مخصوص جهت پیشنهاد مطالب دیگر به کاربر بهره ببرید.
۱۳- سرعت پایین سایت:
در سطح اینترنت رقیب زیاد است و به همین دلیل زمانی که کاربر وارد یک وبسایت میشود از پیش میداند که جز این سایت میتواند از وبسایتهایی دیگر نیز استفاده کند. بنابراین اگر با کلیک بر روی وبسایت مورد نظر دریابد که سرعت لود سایت پایین است خیلی سریع آن را بسته و وبسایتی دیگر را باز میکند.
میبایست همواره به خاطر داشته باشید که تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده و به همین سبب کاربران دیگر تحمل لود سایت با سرعت پایین را ندارند. برای آن که وبسایتتان سرعت بالایی داشته باشد سعی کنید اولاً از قالبهای گرافیکی سنگین استفاده نکنید، ثانیاً تصایر و ویدئوهایی که بارگذاری میکنید بایستی از کمترین حجم ممکن برخوردار باشند تا موجب کاهش سرعت بارگذاری صفحه نشوند و ثالثاً سروری که از آن استفاده میکنید مناسب باشد.
۱۴- عدم ریسپانسیو بودن سایت:
از جمله موارد مهمی که بایستی به آن دقت کنید اطمینان از ریسپانسیو بودن سایت است. امروزه کاربران با دستگاههای مخلفی وبگردی میکنند و به همین سبب بایستی وبسایتتان قابلیت سازگاری با هر گونه صفحه نمایش، از صفحه نمایش لپتاپ گرفته تا صفحه نمایش تبلت و گوشی، را داشته باشد. در غیر این صورت، کاربر خیلی سریع وبسایت را ترک کرده و حتی ممکن است هیچگاه به آن وارد نشود.
۱۵- وجود تبلیغات پرشمار:
البته که اکثریت وبسایتها از طریق تبلیغات درآمد کسب میکنند اما بایستی به خاطر داشته باشید که استفادهی نابهجا از تبلیغات نه تنها نمیتواند موجب شود که کاربر روی آنها کلیک کند بلکه حتی خروج کاربر از سایت را به همراه خواهد داشت.گمان میکنم خود شما نیز با من همعقیده باشید که با ورود کاربر به یک صفحه و مواجه شدن او با تعداد زیادی تبلیغ احتمال ترک سایت توسط او زیاد میشود. بنابراین سعی کنید اولاً خیلی زیاد و در اندازههای ریز و درشت از تبلیغات استفاده نکنید، خصوصاً در وسط مطلب، و ثانیاً از تبلیغاتی استفاده کنید که مستفیم یا غیر مستقیم با موضوع یا موضوعات وبسایتتان مرتبط باشند.
۱۶- پخش اتوماتیک موسیقی و یا ویدئو:
برخی وبسایتها به محض ورود یک موسیقی یا ویدئو برای کاربر پخش میکنند که این خود یکی از عوامل خروج کاربر از سایت است، زیرا اولاً ممکن است صدای دستگاه کاربر زیاد باشد و به محض ورود موسیقی یا ویدئو با صدای زیاد پخش شود، بدیهی است که کاربر در این وضعیت خیلی سریع سایت را ترک میکند و ثانیاً کم نیستند کاربرانی که مصرف حجم اینترنت برایشان مهم است و برای عدم مصرف حجم اینترنت هم که شده سایت را ترک خواهند کرد.
از شما سوالی می پرسم، فکر می کنید چند درصد از کسانی که وارد یک وب سایت با پس زمینه موزیک شده اند باقی خواهند ماند. و چند درصد خارج خواهند شد؟ مطمئن باشید این درصد بسیار پایین تر از آن چیزی است که شما فکر می کنید .
سعی کنید حتماً از پخش موسیقی به صورت اتوماتیک در وبسایتتان جلوگیری کنید و همچنین از تبلیغات ویدئویی که به صورت خودکار پخش میشوند استفاده نکنید.
۱۷- محتوای نا مناسب:
نخستین دلیلی که یک کاربر وارد سایت میشود استفاده از محتواهای آن سایت است. حال فرض کنید کاربری با کلمه کلیدی x وارد سایت شده باشد و در نگاه نخست دریابد که محتوای مورد نظر آنچنان ارتباطی با کلمه کلیدی x ندارد، یا آنچنان که باید اطلاعات خوبی در مورد کلمه کلیدی x نمیدهد، پر واضح است که کاربر وقت خود را نمیکشد و در سایت باقی نمیماند.
بنابراین همواره در ذهن داشته باشید که محتوای خوب عاملی مهم در نگه داشتن کاربر در سایت است. محتوا باید اولاً کامل باشد، ثانیاً توانِ پاسخگویی به نیاز کاربر را داشته باشد، ثالثاً جذاب باشد و نه کسل کننده، رابعاً ادبیاتی درخور موضوع سایت داشته باشد و خامساً عاری باشد از اغلاط تایپی و املایی.
۱۸- استفاده از فلش پلیر ممنوع است
فلش پلیر ابزاری قدیمی است که بسیاری از سایت های قدیمی از آن جهت نمایش محتوای ویدئویی و تصاویر متحرک استفاده می کردند امروزه نیز سایت هایی که از این تکنولوژی استفاده می کنند هنوز وجود دارد با این حال باید بدانید که استفاده از فلش پلیر دیگر روش درستی برای نمایش محتوای ویدئویی نیست زیرا سرعت بارگذاری پایینی دارد و سایت را کند می کند. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که سایت های کند سبب خروج کاربر از سایت خواهند شد.
تفاوت نرخ خروج و نرخ پرش از سایت چیست؟
گوگل آنالیتیکس دو عدد متفاوت برای نرخ خروج (Exit Rate) و نرخ پرش (Bounce Rate) به شما نشان میدهد که شاید این مسئله کمیشما را گیج کند. اما تنها کافی است بدانید که نرخ پرش، درصدی است که متوسط خروج کاربر از یک صفحه را نشان میدهد، اما نرخ خروج درصدی است که متوسط خروج کاربر را از سایت نشان میدهد.
به عقیده کارشناسان هر دو عدد جزو مولفههای اندازهگیری تجربه کاربر هستند. هرچه درصد این اعداد بالاتر باشد یعنی اینکه کاربر تجربه خوبی از وبسایت شما نداشته و زودتر آن را ترک کرده است. اکنون برای اینکه کار با وبسایت را برای مخاطبانتان لذتبخشتر کنید، کارشناسان گروه دالین وب از شما دعوت میکنند تا توصیههایی که در ادامه ذکر میشوند را مد نظر قرار دهید:
۱- معماری سایت را طوری طراحی کنید که کاربر بتواند به سادگی از بخشهای مختلف سایت بازدید کند. هر چه مسیر بازدید از صفحههای سایت آسانتر باشد، ترافیک سایت بیشتر میشود. برای این منظور:
اطلاعات کاربردی منتشر کنید.
لینک داخلی بین مطالب ایجاد کنید.
از گزینه «بیشتر بخوانید» در میان صفحهها استفاده کنید.
از گزینه «ثبت نام» در میان صفحهها استفاده کنید.
گزینه بازگشت به صفحه اصلی را طوری در صفحهها قرار دهید که اگر کاربر به اشتباه وارد یک صفحه شد، بتواند به آسانی به صفحه اصلی بازگردد.
۲-UX سایت را تقویت کنید.
به جای اینکه از محتوای طولانی و پاراگرافهای بلند استفاده کنید، در تولید محتوا از جدول، بولتگذاری و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید. همچنین، در میان متن عکسهای جذاب قرار دهید و برای مطلب گزینه لایک را فعال کنید.
۳- یک پاپآپ برای خروج کاربر ایجاد کنید.
البته نباید با این مفهوم باشد که «آیا مطمئن هستید که میخواهید خارج شوید؟»، چون کاربر تصمیم خود را گرفته و این سئوال شما، نمیتواند نظر او را تغییر دهد. بهتر است یا به او یک مطلب جدید پیشنهاد دهید و یا به او توصیه کنید در خبرنامه ایمیلی شما عضو شود.
۴- هر چه مطالب جذابتری تولید کنید.
مدت زمان ماندگاری کاربر بیشتر میشود. بنابراین، در تولید مطالب بلاگ، خلاقیت را چاشنی کارتان کنید.
۵-گزینه فراخوان یا CTA را در جایی قرار دهید که کاربر پس از کلیک بر روی آن به نتیجه دلخواه خود برسد.
حال این خواسته میتواند رجوع به صفحه خرید، کسب اطلاعات بیشتر و یا هر اقدام دیگری باشد. اینکه فقط در انتهای مطلب لینک خرید یا فراخوان را قرار دهید، کافی نیست.
۶- از ابزار کنسول جستجوی گوگل برای یافتن کلیدواژههای مناسب کسب وکار خود استفاده کنید.
اگر از کلمات کلیدی مناسب در صفحهها استفاده کنید، گوگل آن صفحهها را به کاربرانی نشان میدهد که بر حسب نیاز آن را جستجو کردهاند. به این ترتیب کاربران کنجکاوی که به دنبال مطالب مورد نیازشان هستند، مدت زمان بیشتری در سایت شما میمانند.
۷- برای اینکه زمان ماندگاری کاربر را در سایت افزایش دهید،
علاوه بر متن میتوانید از انواع قالبهای محتوایی نظیر فیلم و اینفوگرافیک نیز استفاده کنید. انتشار ویدیو کلیپهای کوتاه در ابتدای صفحههای مورد نظر، نرخ خروج را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
۸- بنرهای گوشه سایت را به صورت ویدیویی بسازید.
در این صورت میتوانید با ارائه اطلاعات مفید کاربر را مجاب کنید که با کلیک روی ویدیوها به یک صفحه دیگر وارد شود.
۹- سرعت بارگذاری صفحهها را تا جایی که میتوانید بالا ببرید.
گاهی با تغییر کیفیت عکسها میتوانید زمان بارگذاری صفحه را کاهش دهید. با این روش، کاربران را برای ماندن در هر صفحه بیشتر تشویق میکنید.
۱۰- روی لینکسازی داخلی توجه ویژهای داشته باشید.
هایپرلینکها را با دقت و هوشمند انتخاب کنید. آنها باید انقدر جالب و کاربردی باشند که کابر روی آنها کلیک کند و به صفحه بعد برود.
۱۱- به شیوه اصولی لینکسازی کنید.
هر لینک باید به صفحه قبلیاش ارزش بیشتری دهد. به بیان دیگر، اگر از یک مطلب وبلاگ ناگهان به صفحه محصول غیرمرتبط لینک دهید، کار را خراب کردهاید.
از تجربه دیگران کمک بگیرید
برای صعود به قلههای سخت بهتر است علاوه بر تجهیزات ضروری و آمادگی بدنی، یک راهنمای باتجربه نیز در کنار خود داشته باشید. هرچند مطالبی که در بالا بیان شد به شما کمک میکند تا درک بهتری از اهمیت سئو و جذب مخاطب داشته باشید اما بدون شک اگر یک مشاور باتجربه در زمینه بازاریابی محتوایی و سئو در کنار شما باشد، با صرف وقت و هزینه کمتری میتوانید به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنید.
صحبت پایانی
در ابتدا از صبر شما بابت مطالعه مقاله تا این لحظه سپاس گزاری می کنیم. و امیدواریم که مطالب بالا، باعث پیشرفت در کسب و کار اینترنتی شما گردد. مبحث جلب اعتماد کاربر بسیار در طراحی سایت حائز اهمیت است. پس موارد را رعایت تا از خروج کاربر از سایت، جلوگیری به عمل آید. در نهایت هدف این است که کاربر شما و وبسایت شما را دوست داشته باشد و از مشتریان وفادار شما گردد.
خروج کاربر از سایت زمانی برای ما قابل قبول است که کاربر به مشتری تبدیل شده باشد و اگر هم کاربر قصد خرید نداشت و به سایت ما وارد شد باید بتوانیم سایت خود را در ذهن کاربر سایتی به یاد ماندنی کنیم تا در هنگامی که به خدماتی که انجام می دهیم نیاز پیدا کرد اولین گزینه در ذهنش ما باشیم.
این نکته را همواره در ذهن داشته باشید که با خروج سریع کاربر از سایت، بانس ریت یا همان نرخ پرش وبسایتتان افزایش پیدا میکند و به همین دلیل رتبهتان در گوگل کاهش مییابد. روشهای بالا را به کار گیرید و اگر خود نیز روشی جهت جلوگیری از خروج کاربر از سایت دارید در قسمت کامنتها ما و کاربران را نیز با آن آشنا سازید.
در ادامه می توانید مقالات زیر را نیز مطالعه بفرمایید.
موارد ضروری و غیر ضروری در طراحی سایت حرفه ای
عوامل موثر بر موفقیت یک فروشگاه اینترنتی خوب
دلیل رشد میزان خرید در فروشگاه اینترنتی چیست؟
دلیل نیاز کسب و کارها به طراحی فروشگاه آنلاین
مزیت فروشگاه اینترنتی و درآمد سایت فروشگاهی
موفق باشید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.