اصول راه اندازی کسب و کار قطعا مسئله ای است که همه به دنبال آن هستند و حتما بارها و بار ها از کار آفرینان موفق شنیدهاید که میگویند، هیچ فرمول موفقیتسازی یکتایی برای موفقیت در کسب و کار وجود ندارد. چرا که اگر وجود داشت، تاریخ شاهد شکستهای متعدد در انواع حرفهها و سازمانها نمیشد.
باید گفت این جمله تا حدود زیادی درست است ولی با گویشی متفاوت باید آن را گفت. فرمول موفقیتساز شما برای موفقیت در کسب و کارتان، در انتخابهای شما نهفته است. اگر به تاریخ بنگریم، در مییابیم که فرمولهایی وجود داشتهاند که به صورت پایهای شباهتهای کسب و کارهای موفق را تشکیل دادهاند و عموما در سالهای شکلگیری آنها دیده میشوند.
البته باید این نکته را بازگو کنیم که وقتی پای فرمول در میان باشد، معمولا افراد اندکی در چهارچوبها فرو میروند و به دنبال یک جواب سرراست میگردند، و این نکته ممکن است باعث از بین رفتن خلاقیت در اجرای روشهایشان شود. میتوان گفت در واقع گامهای خاصی وجود دارد که موفقها دنبال کردهاند و موفقترها به خوبی اجرا کردهاند.
چرا شناخت اصول راه اندازی کسب و کار اهمیت دارد؟
برای راه اندازی کسب و کار چه باید کرد؟ بسیاری از ما به دنبال یک شبه پولدار شدن هستیم و رویاهای فراوانی در سر داریم ولی راه رسیدن به آنها را نمیدانیم و از خود مرتبا میپرسیم چگونه کسب و کار راه بیندازیم؟
موفق شدن در هر زمینهای نیازمند اطلاعات و اصولی است که راه درست را به ما نشان دهد و ریسک خطاها را کاهش دهد.
راه اندازی کسب و کار اینترنتی با ۶ چالش زیر و راهحل آن در ۵ دقیقه
تا حالا شده در چالش آب سرد شرکت کنی؟(در کامنتها بهمون بگید لطفا؛ البته بعدا)
راه اندازی کسب و کار اینترنتی ، مثل شرکت در چالش آب سرد هست. حالا چطور؟!
زمانی که یک اینفلوئنسر(شاخ مجازی خودمون) به چالشی دعوت میشه و یا چالشی رو خلق میکنه، فکر اینکه قراره یک عالمه بازدید و نظر بعد از انجام کار جمع کنه میفته و به هر طریقی که شده، حتی سختترین کارهای ممکن رو برای هدف خودش حاضر هست متحمل بشه. جدا از اون که چقدر قراره اون چالش ترسناک باشه!
شروع یک کسب و کار اینترنتی با ذهنیت اینکه قرار است شما محصول و خدمات خود را به کل مردم ایران ارائه کنید، به خودی خود بسیار بزرگ و فوقالعاده بنظر میاد که واقعا هست.
اما چالشهایی بر سر راه قرار داره که شاید بهتر باشه قبل از مواجهه با اونها آمادگیشو داشته باشید.
در این مقاله چالش کسب و کار اینترنتی رو با هم بررسی و راه حل ارائه میکنیم. با ما همراه باشید.
اگر تا به حال با مشاغل و صاحبان شرکتهای کوچک صحبت کرده باشید. متوجه میشوید که آنها هر روز با چالشهای مشابهی روبرو هستند.
اکثر مدیران این شرکتها معتقدند باید به صورت “گروهی” جنبههای چالش برانگیز تجارت خود را مدیریت کنند. زیرا هر اندازه که در مورد تجارت و کسب و کار اینترنتی خود آگاهی داشته باشند، باز برای رشد و سودآوری شرکت، نیاز به راهنمایی و پشتیبانی تخصصی دارند.
چرا به یک نقشه راه نیاز داریم؟
هر کوهنورد با تجربهای به خوبی نسبت به اصول حرفه اش آگاهی دارد. علاوه بر این، قبل از شروع هر سفری جدید، نیازهای اصلی سفرش را مهیا میکند. حتی گاهی انجام تمرین به او کمک میکند تا آمادگی خود را تست کند، تا بتواند با اطمینان بیشتری سفرش را آغاز کند. آغاز همواره مهم است، اما چیزی که از آن مهمتر است، “نقطهی آغاز” است.
برای یک کوهنورد هم نقطهی آغاز در نقشهی راه مشخص است. او به خوبی میداند نقطه آغاز و پایان کجاست. جایگاهش را در طول مسیر تجسم میکند و بنابر نقشه راهش برنامه ریزی میکند. وقتی صحبت از اصول کسب و کار به میان میآید، داشتن یک نقشه راه کارآفرینی به خوبی حس می شود.
نقشه راه یک دید کلی از سکوهایی که باید فتح کنید را نشان میدهد. به شما میگوید که جایگاهیابیتان تا چه میزان اهمیت دارد. باید بدانید نقطه شروع کجاست و قرار است از این نقطه به چه سمت و با چه روشی یا چه میزان سرعتی حرکت کنید. حتی میتواند پیشبینیهای شما را بهینه کند. چرا که با داشتن یک دید کلی میتوانید حدسهای درستتری بزنید.
پس میتوان گفت که ابتداییترین اصل از اصول راه اندازی کسب و کار تهیه نقشه راه کارآفرینی است.
بزرگ فکر کنید، کوچک شروع کنید و سریع رشد کنید.
حال که به دنبال راهاندازی کسب و کارتان (ایجاد کسب و کار) هستید و برای دریافتن اصول راه اندازی کسب و کار این نوشتهها را میخوانید، شما را دعوت میکنیم به یک بررسی ساده اما بسیار مهم و حیاتی، در این مسیر لازم است خوب آنالیز کنید، چرا که هدف از این گفتهها، ایجاد تغییر مثبتی در نوع نگاه شما نسبت به کسب و کارتان خواهد بود.
تا بحال به این فکر کرده اید که چرا بسیاری از تجار قدیمی بازارها با وجود کسب درآمد بالا و تجربهی شایان، همچنان به همان شکل گذشته خود به حیاتشان ادامه میدهند؟ رشد چه شده؟ توسعه کجاست؟ و چرا حرکتهای فکر شده به سمت به روز شدن کم رنگ یا بی رنگاند؟
یکی از دلایل عمده در چشم اندازهای این صاحبان سرمایه درتجربه نهفته است. زمانیکه تنها هدف کسب درآمد بوده و برای دورنما، از هیچ نقشه راهی استفاده نشده است. این افراد معمولا نقدینگی خود را به جای سرمایهگذاری در بخش توسعه کارشان، صرف مستغلات جدیدشان کردهاند. در مجموع تصور آنها از کسب و کار به یک چهاردیواری ختم میشود.
لازم است فکرهای بزرگی در سر داشته باشید. اهداف مادی و کاری خود را به صورت مکتوب و قابل بررسی تدوین کنید. اکنون باید قلههای مسیر را مشخص کنید.
این که قلهها کجا هستند و چه تعداد هستند به شما کمک میکند تا دید وسیعتری داشته باشید. این نکته را فراموش نکنید، که در شما در بهترین حالت فقط به هدفتان میرسید تکرار میکنم در بهترین حالت، یعنی اینکه هر چه قدر که بخواهید در نهایت و بهترین حالت به آن عدد میرسید، پس پیشنهاد میکنم حداقل در خواستههایتان از بلندپروازی دست نکشید و برای پردازش ایده ی خلق بهترین نمونه ازخودتان زمان بگذارید.
کوچک شروع کردن چه مزیتی دارد؟
در ادامه مبحث اصول راه اندازی کسب و کار بحث به آغاز کار که میرسد، افراد معمولا این تفکر را دارند که باید پر سر و صدا شروع کنند، تا موفق شوند. معمولا میگویند، اگر تو چشم نری به هیچ جا نمیرسی. اما واقعا چگونه کسب کار راه بیندازیم؟اصول موفقیت در کسب و کار چیست؟
نکتهای که باید متذکر شویم این است، که چطور شروع کردن به اندازهی دانستن اصول راه اندازی کسب و کار مهم است. افرادی که برای حرفه خود چشماندازمناسبی متصوراند و آن را در حد یک ایده پردازش کردهاند و به واقعیت پذیری آن ایمان دارند، میتوانند از جای کوچک نیز شروع کنند. زیرا میدانند چقدر ایستادگی دارند ودر دل اهداف، خود را میپرورانند.
در ابتدا با منابع موجود مثل تجربه و سرمایه موجود، روابط تجاریتان برند خود را توسعه ببخشید.
نکته کلیدی برای گذر از این مرحله، سریع رشد کردن است.
چگونه باید به رشد سرعت بخشید؟
افرادی که به قصد توسعه با استفاده از منابع در دسترسشان شروع میکنند. خوب میدانند، برای رشد نیازمند برنامهاند. زمانی که چشمانداز و ماموریت کسب و کارتان را مشخص کردید و نقطه شروعتان را برای مدیریت بهتر منابع اندکی محدود کردید، باید بدانید محکوم به پیشرفت با رشد سریع شدید. یکی از راهکارهای اساسی برای سرعت بخشیدن در این مرحله استفاده از منابع دیگران است با راهبردهایی مثل:
کسب و کار زنجیرهای
تولید تحت لیسانس
خرید شرکتهایی با قابلیت رشد سریع
سرمایه گذاری اشتراکی
زمانیکه ایدههای بزرگتان را در سر پرورش دادید و به نتایج راضی کننده رسیدید، کسب و کار خود را شروع کردید و برای توسعه آن اقداماتی را ترتیب دادید همواره باید علاوه بر رعایت اصول راهاندازی و اجرای کسب و کار شغل و حرفهتان را تغذیه کنید.
خوراک مورد نیاز شغل شما چیست؟
۱-تمرکز بر روی برندینگ:
“تمرکز در تخصصی گرایی” در طول پروسههای حرفهای شغلی امروزه نقش بسیار پررنگی بازی میکند. اکثر کسب و کارها امروزه به تدریج در زمینههای طراحی، تولید، پخش و توزیع به سمت تخصصی شدن پیش میروند.
کسب و کارهایی که نیازمند تخصص بالایی هستند، بیشتر منابع در دسترس خود را بر روی برندینگ سرمایهگذاری کردهاند، و قابل توجه اینکه کسب و کارهای کوچک، با رعایت اصول راهاندازی صحیح و هوشمندانه نیروهای مازاد خود و درصدی از هزینههای در گردش را، صرف این قسمت مهم از بخش توسعه کارشان میکنند.
سیاست بسیاری از حرفههای موفق در دنیا بر این اساس استواراند. و البته این نکته حائز اهمیت است، که این اقدامات در نهایت، ارزش افزوده را به همراه دارد. در حقیقت برندسازی بهترین سرمایهگذاری ممکن برای کسب و کار خودتان به حساب میآید و هویت برند شما در طول حیات فعالیت شغلیتان جزو داراییهای شما محسوب میشود و یک سرمایهگذاری برد برد برای شما، کارمندان و مشتریان خواهد بود.
زمانیکه به لحاظ بازار هدف و نوع محصول، متمرکز و متخصص عمل کنید، لازم است تا از جنبههای مختلف و در هر نقطه تماسی که به نظرتان میرسد، خود را معرفی کنید. در این زمینه مشاوران متخصص دالین وب همراه کسب و کار شما هستند. میتوانید در هر نقطهای از مراحل کاری و در هر کجا که هستید از مزیت برندسازی حرفهای به کمک مشاوران دالین وب استفاده کنید.
۲- نوآوری در ارائه خدمات و طراحی استراتژیهای داخلی:
تا چندی پیش داشتن نوآوری در محصول یا نوع ارائه آن به سرعت باعث رشد و توسعه یک کسب و کار بود و عملا افراد تنها روش موفق و اصول راهاندازی کار را خلاقیت میدانستند. اما امروزه نوآوری و خلاقیت که در شکل انجام کار یا پروسههای انجام کار پیادهسازی شده شرط ورود به بازار رقابتی است، نه یک برتری.
۳- چالشهای نوآوری
۱-اکثر مدیران و کارآفرینان از پتانسیل داشتن خلاقیت، برخوردارند اما در تبدیل آن به نوآوری با چالش مواجه میشوند. نوآوری در واقع یعنی تبدبل خلاقیت و پتانسیل بالقوه به یک ارزش واقعی برای برند و مشتریان.
۲-دومین چالش بزرگ در زمینهی نوآوری که در اصول راه اندازی کسب و کار بررسی میشود.آنجاست که افراد در نقشه راهشان، برای پیشبرد و توسعه کاری، فقط با یک نوآوری وارد بازار پرتنوع و رقابتی میشوند.
این نکته بارها به اثبات رسیده که بعد از گذشت زمان هر نوآوری تبدیل به عادتی برای مشتریان میشود، علاوه بر این هر نوآوری که از طرف یک برند صورت میگیرد میتواند کپی برداری و حتی ارتقا داده شود که این توسط رقبا صورت میگیرد. وقتی کپیهای ناقص یا حتی بهتر در سطح بازار موجود میشوند، بنابراین شما عملا چیز دیگری برای عرضه ندارید.
حتی گاهی تمرکز به روی کیفیت هم پاسخگوی هزینههای در گردش شما نیست. شما باید تحقق بخشیدن به ایدههای نو را در کارتان به یک راهکار موفق بدل کنید. راهکاری که در استراتژی کاری به آن به شدت توجه میشود، و همواره ارزشهای جدیدی را به بازار و مشتریان عرضه کنید.
۳-خلاقیت و ارزش افزوده را نباید فقط در شکل محصول یا بستهبندی خلاصه کنید.
شما باید بتوانید با نوآوری در تمام اجزا سیستم کاریتان ارزشهای بیشتری را برای برندتان بخرید و به مشتریان عرضه کنید. مثل نوآوری در روش تولید، نوآوری در سیستم پخش و توضیع، نو آوری در مدیریت و تیم کاری و بسیاری از نقاط دیگر که برای مشتریان به صورت مستقیم و غیر مستقیم قابل لمس است.به این صورت برتری شما در بازار رقابتی هدفی در دسترس خواهد بود.
دالین وب نیز در این زمینه همراه شماست، تا با رهاسازی پتانسیلهای درونی و محیطی حرفه و کسب و کارتان بتوانید، در این رقابت تنگاتنگ با رقیبان بهترین روشهای مدیریتی و ارائه را اجرایی کنید.
یک مدیریت هوشمندانه به همراه درآمد بیشتر در زندگی کاری موفق شایسته شماست.
اصول راه اندازی کسب و کار در زمینه مدیریت:
اگر قصد دارید شغل تازهتان را شروع کنید یا می خواهید کسب و کار فعلی تان موفق تر باشد، در ادامه یک خط فکری مناسب را برایتان شرح داده ایم.
۱ – در زمینه توسعه و گسترش هدفمند فکر کنید
شما محصول یا خدمات مخصوص به خودتان را ارائه می دهید و این باعث می شود تا تمرکزتان بر روی بازار هدفمند باشد.باید این نکته را پذیرفت که همه مردم مشتری شما نیستند. بلکه گروهی خاصی از آنها جزء مشتریان برند شما قرار میگیرند.اما لازم است تا برای آنها نیز برنامههای بلند مدت طراحی کنید تا وفاداری مشتریان را حفظ کنید.این نکته قابل ذکر است که علاوه بر نام تجاری، شعار یا هویت برندتان، مشتریان شما نیز جزء داراییهای شما نیز به حساب می آیند.
۲ – رقبا را بشناسید و متفاوت تر از آنها عمل کنید
از بازارهای شلوع نهراسید.در عوض رقبا را در مراحل نخست شناسایی کنید. با نحوه کار آنها آشنا شوید و نقاط تماس آنها را بیابید.نه تنها می توانید از روشهای سودمندی که حاصل تجربه و آزمون و خطاهای رقباست استفاده کنید، بلکه ریسک استفاده از خلاقیتهای غیر سودمند را هم کم می کنید.
زمانی که مطالعه شما روی روشهای ارائه محصول در بازار کارتان کامل شد، خلاقیتان نیز بهینه میگردد و می توانید نو آوری کنید.
۳ – یک تیم حرفه ای و کارآمد تشکیل دهید.
آموزش تیم سازی و مدیریت آن یکی از اصول اساسی در مبحث اصول کسب و کار است که مراحل راه اندازی و چه در طی پروسههای مختلف کاری باید به آن دقت به خصوصی داشت.برای پر نمودن جاهای خالی افراد را استخدام نکنید، بلکه افراد را به تیم خود راه دهید که بخشی از کسب و کار شما باشند.
۴ – تصمیمهای نهایی خود را سریع عملی کنید.
ذهنتان را با کارهای خود یا دم دستی پر نکنید.کارهایی وجود دارند که کم اهمیت ترند، اما با جم شدن آنها روی هم فضای ذهنتان را دچار آشفتگی می کنید.
کارهایی که باید در زمان خاصی انجام شوند مثل پاسخگویی به ایمیلها، تلفنهای روزمره، گزارشات و آمارهای روزانه که در اصطلاح به آنها junk file می گویند در زمان تعیین شده انجام دهید تا فضای ذهنتان برای پردازش خلاقیت خالی بماند.
۵– قدردانی کنید:
به کارمندان و مشتریان خود بگویید که چقدر برایتان مهم هستند برای این کار خلاق باشید، می توانیم با کلام، رفتار و عمل، ارزشمندی و قدردانی را به طرف مقابل انتقال دهید و همچنین از خودتان قدردانی کنید که با آموختن اصول راه اندازی کسب و کار ریسکها و چالشهای مسیر را کمتر کردیم.
۶ – در استراتژیهایتان شفاف باشید اما مراقب پلانهایتان باشید
ایجاد اعتماد، یکی از اصول راه اندازی کسب و کار است که باید از ابتدا با شفاف سازی خودتان مسیر را برای کارمندان و مشتریان قابل اطمینان کنید این بدان معنا نیست که شما برنامههای بلند مدت را برای دیگران جار بزنید بلکه در جهت ایجاد اعتماد و حفظ وفاداری مشتریان به کار می آید.
۷ – خوشرو باشید و لبخند بزنید
به خودتان عشق بورزید و آن را در سطوح مختلف کاریتان جاری کنیدلبخند برنید تا روحیه کارمندانتان بالا رود چرا که ایجاد احساس شادی باعث جذب حداکثری افراد است.
۸ – نسبت به کارتان خوشبین باشید
به پربودهایتان توجه کنید و از آنها در جهت رسیدن به اهدافتان استفاد ه کنید.همیشه کمبودها و یا نبودها قابل شناسایی هستند اما برگ برنده شما دریافتن نقاط قوتتان و استفاده از آنها برای خروجی حداکثری است.
۹ – نسبت به کارتان مطمئن حرف بزنید
یکی از راههای ارتباط موثر نوع پرزنت کارتان و یا محصولتان است.اطلاعات را به روز کنید و همواره در دسترس کارکنان به صورت آخرین آپدیت قرار دهید.این عمل باعث می شود تا کسب وکارتان حرفه ای به نظر برسد.
۱۰ – همواره با آرامش برنامههایتان را تدوین و اجرایی کنید
برای خودتان اتاق فکری تشکیل دهید و از افراد مطمئن برای شرکت در اتاق فکر دعوت کنید.محیط را با آرامش مدیریت کنید تا ایدههای خوب به ذهنتان برسد.توصیه دالین وب برای افرادی که به دنبال راه اندازی اصولی کسب و کار خود هستندیک روش برای برنامه ریزی مداوم طراحی کنید که بتوانید در بلند مدت آن را رصد کنید.برای این کار سیستم مکتوب کردن اهداف و روشها به شما توصیه می شود.
برخی از چالش هایی که برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد
۱- کاربران و مشتریان کسب و کار اینترنتی شما
مشتریان، عامل اصلی و مرکزی درآمدزایی هر کسب و کاری هستند. طراحی سایت فروشگاهی بدون مشتری و درآمد حاصل از آن، هیچ معنایی ندارد و به همین خاطر اصلیترین چالشهایی که اغلب کسب و کارها با آن روبرو هستند، چگونگی جذب، حفظ و به حداکثر رساندن مشتریان است.
شاید سختترین کار ممکن، حفظ مشتریان خاص و وفادار است. شاید بعضی مشاغل خدمات یا محصولات عالی ارائه ندهند، اما با برقراری ارتباط درست و پشتیبانی از مشتری، توانستهاند مشتریان و درآمد خود را به حداکثر برسانند.
در یک کلام: هرچی بتونید اعتماد کاربر رو بیشتر جلب کنید، اون هم با تبلیغ رایگان شما به آشناهاش، مشتریهای بیشتری رو برای شما میسازه. چنتا تجربه من در این زمینه رو میگم بهتون:۱- با مشتری رفیق باشید نه ارتباط مغازهداری ۲- خودتونو از مشتری قایم نکنید. ۳- ارتباط خودتونو باهاشون صوتی یا تصویری کنید. ۴- مشاوره رایگان بدید بهشون
۲- یادگیری مهارت بازاریابی اینترنتی و جذب مشتریان سایت
بسیاری از مدیران مشاغل در زمینه بازاریابی، تخصصی ندارند و ناچار هستند برای ایجاد و حفظ موقعیت تجاری، برنامههای تبلیغاتی، ارتقا شغلی و موارد دیگر بازاریابی، از صاحبان این حرفه مشاوره و کمک بگیرند.
بازاریابی چالشی است که کسب و کارها باید انجام دهند. زیرا که جذب یک بازاریاب ماهر، مانند مشاور به توسعه، جذب مشتری، رشد و رسیدن به اهداف شرکت کمک میکند.
در یک کلام: شاخ غول رو نمیخواید بشکنید که، یه دوره مارکتینگ شرکت کنید و مهارت اون رو همیشه در کسب و کار خود پیاده کنید. سعی نکنید مارکتینگ خودتونو به کس دیگه بسپارید، کسی به اندازه خودت، دل نمیسوزونه برای کسب و کارت. پس فرار نکنید و چنتا تکنیک مهم رو یاد بگیرید. اگر باز هم سوالی بود، من از طریق کامنتها راهنماییتون میکنم.
۳- مدیریت زمان در پیشبرد کسب و کار اینترنتی خود
بعضی از کارآفرینان، زمان کافی برای پیشبرد اهداف خود ندارند. از آنجایی که تمام پیشرفت شرکتها، براساس زمان صورت میگیرد، اختصاص وقت اضافی و کار، بیشتر از شعار، باید به
صورت متمرکز برای رونق شرکت انجام گیرد.
صاحبان مشاغل میتوانند از مشاوران مدیریت زمان استفاده کنند تا روی رونق و بهبود تجارت خود تاثیر بیشتری بگذارند.
در یک کلام: خیلی مهمه که ارتباط مستمری با کسب و کار خود داشته باشی. برنامه ریزی کن که حداقل روزی یک ساعت تو بدترین حالت ممکن، وقت برای کسب و کار اینترنتیت بزاری، شغل لازمه هر فردی هست ولی کسب و کار هست که مسیر موفقیت رو برات میسازه. پس خودتو زیاد درگیر شغل نکن.
۴- مدیریت مالی سایت در کسب و کار آنلاین
هر کسب و کار کوچک و متوسط، مستلزم اداره امور مالی خود به طور مؤثر است. زیرا برای بسیاری از صاحبان کسب و کارها رسیدگی به P&L (سرمایه و امور مالی شرکت) بصورت روزانه چندین مرتبه باید انجام شود (براساس سفارشات روزانه).
بنابراین مشاوره مالی هدفمند برای تجزیه و تحلیل عملکرد کسب و کار، بررسی بدهکاران، سودآوری، تجزیه و تحلیل خرید مشتری و اقدامات مربوط به برنامهریزی مالی مؤثر، شانس شرکت را در مواجهه با مشکلات مالی افرایش میدهد.
در یک کلام:راه اندازی کسب و کار اینترنتی بسیار کم خرجتر از کسب و کارهای دیگه هست ولی خرجهای خردخرد کم نداره. باید ببینید برای چی دارید، خرج میکنید و چه تاثیری بر روی کسب و کارتون داره. تعادل رو در خرجهاتون برای کسب و کار رعایت کنید.
۵- سودآوری کسب و کار آنلاین با طراحی سایت
برخی از صاحبان مشاغل، برنامهریزی سودآوری خود را اولویت دوم خود قرار دادهاند و اولویت اول آنها کار و تلاش است. سودآوری مستلزم برنامهریزی سالانه است و حداقل چهار هفته قبل از پایان سال مالی، اندازهگیری و شروع میشود. و تقریبا باید متناسب با بودجه سالانه باشد.
ارائه اقداماتی چون درک سودآوری از مشتری، امکانات رشد، برنامه ریزی توسعه تجارت و تحقیق در مورد هزینههای کلیدی موردنیاز برای خدماترسانی به مشتریان و بازاریابی علاوه بر سودآوری پایدار، باعث جذب مشتریان پایدار در طول زمان میشود.
کارآفرینان ثروتمند، تجارت خود را صرفاً برای ایجاد بستری پایدار و سودآور ایجاد میکنند و همواره سعی میکنند از چندین روش (وبسایت، شبکه های مجازی،بازار و …) خود و کسب و کار خودر را معرفی کنند.
در یک کلام: دوستان، خیریه باز نکنید، در ارائه خدمات، خسیس هم نباشید. اول کار، فکر یه قرون سود نکنید و دائما برای رشد کسب وکارتون وقت بزارید. حتما مبلغی رو برای رشد کسب و کارتون کنار بزارید هر ماه. کسب و کار رو یه درخت (علف غول پیکر) بامبو بدونید. باید پنج سال نگهداری کنید تا یک عمر استقلال مالی داشته باشید.
۶- مراحل و رویهها هنگام راه اندازی سایت آنلاین
بسیاری از کسب و کارها نیازی به گذراندن کلیه فرآیندها و فعالیتهای کاری ندارند. بنابراین مهمترین چالش آنها، کاهش و سادهتر کردن فرآیندهای دست و پا گیر است. برای حل این چالش، کمک گرفتن از مشاور بسیار سودمند است.
عدم رسیدگی به فرآیندهای ضروری از قبیل فروش، بازاریابی، سئو و بهینه سازی وبسایت، توسعه تجارت، وفاداری مشتری، مدیریت عملیاتی، منابع انسانی و توسعه کار، میتواند منجر به عدم موفقیت شرکت شود. بنابراین گسترش کارکردهای تجاری برای صاحبان مشاغل و تجارت سودمند نیست و تنها حفظ رویههای مرتبط با حرفه هر تجارت، مهم است.
در یک کلام: یه لیست از کارهایی که باید برای کسب و کارتون انجام بدید، تهیه کنید و در ابتدا بر روی یک خدمت، فوکوس کنید. به مرور آپشنهای جدید، محصولات جدید را ارائه کنید. در ابتدا فقط یک خدمت یا محصول و یک رویه رو دنبال کنی که نه فشار وارد بشه و نه سرد بشید.
۷- نداشتن هدف معین
کسی که می خواهد یک کسب و کار اینترنتی را راه اندازی کند،ابتدا باید هدفش از این کار را مشخص کند.این هدف باید واضح و واقع بینانه باشد و به گونه ای تعیین شود که بتوان در یک محدوده ی زمانی آن را سنجید.در واقع مشخص کردن هدف،اولین قدم در راه اندازی کسب و کار آنلاین است.تمام کسب و کارهای موفق که امروزه در اینترنت مشاهده می کنید،در ابتدای راه هدفشان از آن کار را تعیین کرده و با طرح مسیری برای رسیدن به آن،شروع به فعالیت کرده اند.شناسایی هدف و واضح بودن آن باعث می شود شما زودتر به نتیجه ی دلخواهتان دست پیدا کنید.
۸- ترس از شکست
برای موفق شدن در کسب و کار اینترنتی،علاوه بر پشتکار و تلاش فراوان،باید با اصولی که مانع موفقیت می شوند نیز آشنا شوید.اگر این اصول خاص رعایت نشوند در نهایت منجر به شکست کسب و کارتان خواهد شد.اصولی مانند بررسی نکردن بازار،تقلید کردن از دیگران،عدم توجه به رشد شخصی،نداشتن صبر،عدم مشورت با دیگران و … که بسیار حیاتی هستند.پیشنهاد می کنیم برای اینکه کسب و کارتان در معرض خطر شکست قرار نگیرد آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید.
۹- ترس از رقبا و رقابت
همیشه در هر زمینه ای که فعالیت داشته باشید،رقابت وجود دارد و رقبایی دارید که باید میزان تاثیر آن ها را بر کسب و کار خود کنترل کنید.در فضای اینترنت،رقابت برای هر شغلی در اشکال مختلف وجود دارد.بنابراین شما به عنوان صاحب یک کسب و کار باید توانایی رقابت از لحاظ کیفیت خدمات و قیمت ها را با سایر رقبا داشته باشید.
در واقع در این چالش،موضوعی که بسیار اهمیت دارد شناخت درست رقبا است برای اینکه بتوانید برای کسب و کارتان مشتری های جدید جذب کنید.همچنین باید مطمئن باشید که سایتتان حرفه ای بهینه سازی شده است و مطابق الگوریتم های جدید گوگل پیش می رود.
۴.صبر کم
یکی از کلید های اصلی موفقیت در کسب و کار آنلاین،داشتن صبر و حوصله فراوان است.دلیلش هم این است که ممکن است مدت زیادی حتی چندین ماه طول بکشد تا کسب و کار شما دیده شود و مورد توجه قرار بگیرد و همچنین موتورهای جست و جو سایت شما را در اولین نتایج و صفحات نشان بدهند.یکی از چالش های کسب و کارهای اینترنتی همین صبر کم است که باعث می شود افراد پس از مدت کوتاهی که به نتیجه مطلوب نمی رسند،کسب و کارشان را رها کنند.این افراد می خواهند به نتایج آنی برسند و همین موضوع دلیل شکستشان می شود.
۱۰- نوسانات نرخ ارز
با شدت نوسانات نرخ ارز،کسب و کارهای آنلاین با آسیب های اقتصادی زیادی مواجه می شوند.افزایش چند برابری نرخ ارز باعث رشد صادرات کشور می شود اما لزوما به پیشرفت کسب و کار ها کمک نمی کند.اکثر مواد اولیه که برای تولید محصولات استفاده می شوند،وارداتی هستند و با افزایش نرخ ارز این محصولات در خارج از ایران ارزان تر خواهند شد و این موضوع سبب می شود محصولات صادراتی بیشتر و جذاب تر شود.
اما لازم است بدانید که این مواد اولیه در کسب و کارهای اینترنتی اهمیت زیادی ندارد و این سرمایه انسانی است که مهم می باشد.به همین دلیل نرخ ارز چندان تاثیری بر کسب و کارها ندارد اما می تواند هزینه های آن ها را افزایش دهد.
این افزایش هزینه از شرکت های خارجی تامین دامین ناشی می شود که چون مبادلات به دلار انجام می شود (برای تهیه سرور و دامین)،نوسانات شدیدی در این حوزه رخ می دهد.
۱۱- کمال گرایی
خیلی از افرادی که در حوزه کسب و کار اینترنتی فعالیت می کنند،با مشکل کمال گرایی دست و پنجه نرم می کنند.چنین افرادی تفکرشان به این صورت است که باید در هرکاری به بهترین شکل عمل کنند و برای شروع کار دنبال بهترین ها هستند.کمال گرایی باعث می شود در کسب و کار از رشد و پیشرفت عقب بمانید و حتی کارتان متوقف شود و به طور کلی مانعی بزرگ برای شما در جهت رسیدن به اهدافتان است.
اصول راه اندازی کسب و کار (۲۵ اصل) مناسب ایام کرونا
با توجه به موضوع گسترش و پیشرفت هر روزه تکنولوژی و درگیری ذهنی جوامع، کمبود وقت و زمان کافی یکی از مشکلاتی که باید با سرعت بخشیدن به انجام کارها آن را تا حد زیادی مدیریت کرد.
در واقع کسبوکار ما زمانی میتواند جزو کسبوکارهای برتر عصر حاضر قرار بگیرد که بتواند در حل مشکلات اساسی جامعه نقش خوبی را ایفا کند. در اینجا به ۲۵ مورد از اصول راه اندازی کسب و کار اشاره میکنیم که اگر کسبوکار شما همه یا بخشی از این موارد را شامل شود، میتواند در زمره کسبوکارهای برتر قرار بگیرد.
۱- بررسی تمام احتمالات ممکن قبل از آغاز به کار
فردی که قصد راهاندازی یک کسبوکار را دارد، حداقل باید یک چشمانداز ۱۰ ساله در مورد کسبوکارش داشته باشد. نمیتوان برای کاری که تنها یک سال قصد انجام آن را داریم، برنامهریزی منظمی انجام دهیم. وقتی صحبت از اصول راه اندازی کسب و کار میشود، منظور ایجاد یک شغل مستقل است که بتواند آینده ما را تضمین کند.
بنابراین ایجاد یک شغل حسابی نیاز به تحقیقات گستردهای نیز دارد. پس از انتخاب کار موردنظر باید تمام احتمالاتی که ممکن است در آن کار اتفاق بیفتد را یاددشت کنیم. مثلاً کشور ما در تحریم قرار دارد، ممکن است با اعمال تحریمهای جدید، نتوانیم مواد اولیه کارمان را از منبع قبلی تهیه کنیم؛ با بررسی چنین موردی، باید یک مسیر میانبر برای تهیه مواد اولیه خود داشته باشیم تا در صورت ایجاد چنین مشکلی، مجبور به تعطیلی کسبوکارمان نشویم.
۲- ارائه آنلاین کسبوکارمان
یکی از مهمترین دغدغه کسبوکارهای سنتی، ورود به دنیای آنلاین است. بنابراین کسی که قصد دارد کسبوکاری را از ابتدا شروع کند باید قیل از آغاز بهکار در مورد نحوه ارائه آنلاین شغل خود، تمهیدات لازم را در نظر بگیرد.
فرقی نمیکند شغل شما تولیدی، خدماتی، عمده یا خردهفروشی، مشاوره، آموزش یا هر کار دیگری باشد، یکی از راههای ایجاد مشتری برای آن شغل، ارائه آن توسط اینترنت به یک جامعه هدف بزرگتر است. در صورتی که خودتان توانایی لازم برای مدیریت بخش آنلاین شغلتان را ندارید، باید در فکر همکاری یا استخدام فرد متخصصی باشید که بتواند بهخوبی جناح آنلاین شغلتان را نگهداشته و آن را گسترش دهد.
۳- در نظر گرفتن نیازهای مشتریان
مشتریان عوامل اصلی ایجاد و بقای کسبوکارها هستند؛ بنابراین توجه به نیاز مشتریان میتواند گزینهها و ایدههای بکری را در ذهن مدیر کسبوکار ایجاد کند.
اگر بتوانید دقیقاً چیزی را در اختیار مشتریتان قرار دهید که به آن نیاز دارد، توانستهاید کسب وکاری بر پایه خدمترسانی به مشتریانتان ایجاد کنید و موفقیت خود را حتمی کنید. منافع مشتریانتان را بر منافع خود ارجحیت دهید تا شاهد ظهور ایدههای جدید و کارآمد در ذهنتان باشید.
۴- دسترسی آسان مشتریان به محصولات
اگر مشتریان شما عموم مردم باشند، امکان دسترسی آسان ایشان به محصولات فیزیکی باید به راحتترین شکل ممکن امکانپذیر باشد. مثلاً ایجاد امکان تحویل یک محصول درب منزل به مشتری، میتواند مشتریان بیشتری برای شما جذب کند. آنها میدانند تنها کاری که لازم است انجام دهند،یک ثبت سفارش ساده است.
اگر صاحب یک وبسایت فروشگاهی آنلاین باشید، این چالش متوجه فروشگاه شما هم خواهد شد. با دانستن مواردی همچون نکات کلیدی طراحی سایت فروشگاهی میتوانید این چالش ها را با موفقیت پشت سر بگذرانید.
آنگاه بقیه کارها را شما انجام داده و محصول را درب منزل به آنها تحویل میدهید. در مورد دسترسی مشتریان عمده نیز میتوانید قوانین کاریای وضع کنید که بهتر بتوان با آنها کنار آمد. همینطور دسترسی مشتریان به محصولات آنلاین نیز باید با انواع خطوط ضعیف اینترنت امکانپذیر باشد. چگونگی انجام این کار بر عهده شماست.
۵- کیفیت
برای ایحاد یک کسبوکار تازه، باید به کسبوکارهای موفق قبل نگاه کنیم. آنگاه متوجه میشویم که تنها کسبوکارهایی باقی میمانند که از کیفیت کافی در نظر مردم برخوردار بودهاند.
کیفیت عامل ماندگاری یک محصول در بین مردم است (محصول فیزیکی یا محصول آنلاین). بنابراین تمرکز بر کیفیت محصولات، جزو فاکتورهایی است که باید از ابتدا مورد توجه مدیران قرار بگیرد. نبود کیفیت یا کیفیت پایین میتواند بزرگترین آسیب محصولات یا خدمات شما باشد.
۶- اعتمادسازی
سابقه کاری عامل اصلی اعتماد مردم به آن کار است. اما شخصی که تازه میخواهد کسبوکار خود را راهاندازی کند نیز به اعتماد مردم نیاز دارد. در چنین شرایطی باید به عواملی فکر کرد که بتواند در سریعترین زمان ممکن، اعتماد مشتریان را جلب کند. یکی از شگردهای اعتمادسازی سریع در بین مشتریان، تضمین یا ارائه رایگان است.
اگر شغل مورد نظر شما یک شغل آموزشی است، میتوانید بخشی از آموزش خود را بهصورت رایگان در اختیار مردم قرار دهید. اگر کار شما مشاوره است، میتوانید چند دقیقه مشاوره رایگان بدهید. اگر کار شما فروش یک محصول یا ارائه یک خدمت خاص است، میتوانید برای رضایت مشتریان یک گارانتی دهنپرکن در نظر بگیرید (مثلاً گارانتی بازگشت دوبرابر وجه در صورت نارضایتی).
اگر محصولات شما از کیفیت کافی برخوردار باشند، ارائه هریک از تضمینهای عنوان شده برایتان ممکن خواهد بود. پس در نظر داشته باشید که اعتمادسازی یکی از اصول راه اندازی کسب و کار است و اهمیت بسیار بالایی هم دارد.
۷- اشانتیون
اکثر مشتریان عاشق محصولات اشانتیونی هستند. بنابراین شما نیز میتوانید از این علاقه مشتریان در کار خود بهره برده و محصولاتی را برای اشانتیون در نظر بگیرید. هرچه اشانتیون شما بستهبندی شیکتری داشته باشد، از نظر مشتری بهتر است.
۸- بازاریابی دهان به دهان
تحقیقات ثابت کرده است که بازاریابی دهان به دهان جزو بهترین روشهای بازاریابی در جهان است. در واقع پایهگذاری بازاریابی شبکهای نیز بر همین اساس بوده است. بنابراین با در نظر گرفتن امتیازات خاصی برای افرادی که محصولات یا خدمات شما را به فرد دیگری معرفی کنند، میتواند این توع بازاریابی را برای شما فعال کند. شما میتوانید اشانتیون، تخفیف، امتیاز یا محصولات ویژه برای افرادی که شما را به دیگران معرفی میکنند، در نظر بگیرید.
۹- آیندهنگری
اگر کسبوکار شما پتانسیل کافی برای تبدیل شدن به یک کسبوکار تاپ را دارد، فریب وضعیت و موقعیتهای نابسامان کنونی را نخورید. در موقعیتی که مشتریان کمی دارید و اهداف کوتاهمدت یا میانمدت شما برای کارتان محقق نشده است، ناامید شدن کار راحتی است. اما یادتان باشد که کسبوکارهای خوب تا رسیدن به محبوبیت در بین مردم به فرصت و تلاش بیشتری نیاز دارند.
به آینده شغل خود فکر کنید و از تلاش دست برندارید. گاهی برای رسیدن به اهداف بلندمدت، لازم است از اهداف کوتاهمدت صرفنظر کرد.
مثلاً فردی که کسبوکار خود را بر پایه آموزش آشپزی بنا کرده، میداند که از توانایی لازم برای تبدیل شدن به یک ستاره آشپزی برخوردار است اما تعداد کم مشتریان او را ناامید کردهاند.
چنین شخصی دو انتخاب پیش رو دارد: یا میتواند کارش را تعطیل کند و به فکر اجرای ایده دیگری باشد، یا اینکه با بررسیهای لازم و اجرای ایدههای تازه در کسبوکار کنونیاش به فکر پیدا کردن مشتریهای بیشتر باشد.
انرژی که این شخص برای راهاندازی کار جدید میخواهد بسیار بیشتر از انرژی کافی برای پیادهسازی ایدههای تازه در همین کسب وکاری است که انجام میدهد و به آن علاقه نیز دارد. این شخص با آیندهنگری در مورد کسب وکار کنونیاش میتواند افقهای تازهای را ببینید و ایدههای بهتری را عملی کند و به اهداف بزرگ خود نیز برسد.
۱۰- کسب دانش فنی
ممکن است کسب تمام مهارتهای لازم برای کار تولید یک محصول و ایجاد بستر آنلاین برای ارائه آن کار سختی باشد. توصیههای حرفهای حاکی از آن است که بهتر است بر روی یک کار مشخص متمرکز شوید و انرژی خود را بر روی چند گزینه متفاوت نگذارید؛ اما گاهی نداشتن مهارت در بعضی از کارها باعث میشود تا اختیار آن بخش از کارمان از دسترس ما خارج شود.
مثلاً شخصی که کار تولید قارچ انجام میدهد، هیچ اطلاعی از نحوه ایجاد سایت و فروش اینترنتی محصول خود ندارد و آن را به شخص دیگری واگذار کرده است. برای این شخص مشکلی در ارائه آنلاین قارچ به مشتریانش پیش میآید. شخص پیگیر مدیر فنی سایتش میشود اما مدیر فنی به دلیل اینکه سرگرم پروژههایی دیگر است، جواب سربالا میدهد و هربار حل کردن مشکل را به زمان دیگری موکول میکند.
ممکن است مشکل پیش آمده تنها با دستکاری یک گزینه کوچک در سایت قابل حل باشد اما چون شخص هیچگونه آگاهی از عملکرد آنلاین سایت ندارد، مجبور است منتظر باشد تا مدیر فنی بیاید و آن را درست کند. اگر این شخص یکسری اصول اولیه مدیریت سایت (نه در حد حرفهای) را بلد بود، میتوانست در چنین مواردی بهسرعت مشکل کار خود حل کند. بنابراین اطلاع و کسب دانش فنی در سایر امور مربوط به کسبوکار نیز برای یک مدیر ضروری است و جز اصول راه اندازی کسب و کار به حساب میآید.
۱۱- استخدام افراد مناسب
هرچقدر کسبوکار شما گستردهتر باشد، به افراد بیشتری برای همکاری نیاز دارید. وجود افراد ناکارآمد در یک سازمان، خلل بزرگی برای یک کسبوکار است. بنابراین برای استخدام افراد مناسب معیارهای مشخصی داشته باشید و تنها افرادی را استخدام کنید که معیارهای موردنظر شما را داشته باشند.
۱۲- توجه به زیردستان
اگر افرادی را در سازمان یا شرکت خود دارید که برای شما کار میکنند، توجه خاصی به آنها داشته باشید. سعی نکنید در زمانهای نامناسبی در فکر مچگیری از کارمندان خود باشید؛ به جای آن سعی کنید کوچکترین تلاشها و زحمات آنها را تحسین کنید. آنگاه میبینید که چقدر با اخلاص برایتان کار میکنند. یادتان باشد، رضایت مشتریان شما در گرو کار باکیفیت کارمندانتان قرار دارد
۱۳- بستهبندی مناسب
بستهبندی شیک یکی از عوامل جذب مشتریهای تازه و از اصول راه اندازی کسب و کار است. اگر شما تولیدکننده یک محصول فیزیکی هستید، در انتخاب بستهبندی شیک اما بهصرفه دقت کافی را داشته باشید. اگر هم شما ارائه دهنده یک محصول یا خدمت آنلاین هستید، بهتر است برای معرفی کار خود از لوگو و پوسترهای باکیفیت و حرفهای اسفاده کنید. بستهبندی، لوگو و پوسترها در واقع ویترین کار شما هستند.
۱۴- تبلیغ حرفهای
تبلیغاتی که برای فروش یا ارائه خدمات و محصولات خود مینویسید باید براساس بازاریابی ذهنی باشد. گاهی استفاده از واژه یا یک جمله خاص در تبلیغات، ممکن است مشتریان را از شما دور کند. بنابراین خساست به خرج ندهید و با صرف هزینهای مشخص از یک متخصص تبلیغنویسی بخواهید تبلیغ مناسبی برایتان طراحی کند.
۱۵- توجه به جزئیات
اگر در کسب و کارتان خللی وارد شد، همیشه لازم نیست به فکر اصلاح زیرساختها باشید بلکه نگاهی به اصول راه اندازی کسب و کار خود بیاندازید؛ گاهی با یک تغییر جزئی مانند تغییر ظاهر فروشگاه (فیزیکی یا اینترنتی)، عوض کردن صندلیها، تغییر متن تبلیغ، ارائه یک اشانتیون بهتر و ….. میتوانید نتایج شگفتانگیزی بگیرید.
۱۶- تاثیر خدمات پس از فروش در اصول راه اندازی کسب و کار
ارائه خدمات پس از فروش برای اکثر کسبوکارها معجزه میکند و جز اصول راه اندازی کسب و کار است. وقتی مشتری میداند در صورت بروز مشکل در کالای خریداری شدهاش، شما پاسخگوی او هستید، بدون شک از شما خرید میکند. بسته به نوع کسب وکار خود، خدمات پس از فروش خوبی برای مشتریانتان در نظر بگیرید. ممکن است کمی دردسر داشته باشد اما به نتایج بزرگی که دارد میارزد. خدمات پشتیبانی سایت وردپرس جزء یکی از خدمات پس از فروش یک شرکت طراحی سایت است.
۱۷- ارائه راهنما
کسب وکار شما در هر زمینهای که باشد با ارائه راهنمای صحیح استفاده از محصول موردنظر به مخاطبان یا مشتریان خود، میتوانید موجبات رضایت آنان را فراهم کنید. راهنما میتواند یک فیلم، تصویر یا یک دفترچه راهنما باشد.
۱۸- دیجیتال مارکتینگ
با توجه به بیشتر شدن هر روز کاربران شبکههای اجتماعی، فروش از طریق این شبکهها جایگاه خاصی پیدا کرده است. اگر بتوانید خودتان پیجهای مختلفی از کارتان ایجاد کرده یا فردی را برای این کار استخدام کنید، میتوانید با پیوند دادن صفحات مجازی خود به سایتتان که به نوعی پایگاه اصلی کارتان محسوب میشود، مشتریان جدیدی پیدا کنید.
در واقع افراد زیادی هستند که به محصولات یا خدمات شما نیاز دارند اما شما را نمیشناسند. شبکههای اجتماعی این فرصت را به شما میدهند که خود را به تمام افرادی که به شما نیاز دارند معرفی کنید. اگر نمیدانید چگونه این کار را بکنید، متخصصان دیجیتال مارکتینگ زیادی هستند که آمادهاند به شما کمک کنند. دیجیتال مارکتینگ از اصلیترین اصول راه اندازی کسب و کار است که باید توجه ویژهای به آن داشته باشید.
۱۹- کاتالوگ
یک کاتالوگ مرتب و حرفهای برای معرفی محصولاتتان طراحی کنید چرا که داشتن کاتالوگ خوب و باکیفیت یکی از اصول راه اندازی کسب و کار است. این کاتالوگ را هم بهصورت چاپشده در دفتر کارتان بگذارید وهم نمونه الکترونیکی آن را برای مشتریان ثابت خود بفرستید و عکسهای باکیفیت صفحات آن را در پیجهای مجازی خود منتشر کنید. هرچقدر کیفیت تصاویر کاتالوگ شما بالاتر باشد، بیشتر توسط مشتریان و کاربران دست به دست میشود. بنابراین افراد بیشتری با شما آشنا میشوند.
۲۰-قرعه کشی
قرعهکشی شبیه به بازی است و ذهن انسان بازی را دوست دارد. گذاشتن یک سری جوایز و دادن آن به مشتریان خود بعد از قرعه کشی میتواند محبوبیت بیشتری برای کارتان ایجاد کند. هرچقدر جوایز بیشتری داشته باشد، مشتریان بیشتری هم از قرعهکشی شما نفع خواهند برد. به غیر از قرعهکشی هر چیز دیگری که بتواند خرید یا بازدید از محصولات شما را تبدیل به یک بازی کند، در رونق کسبوکارتان تاثیر خواهد داشت.
۲۱- سیستم مناسب حسابرسی
از همان ابتدای کارتان، یک سیستم حسابرسی و حسابداری منظم تشکیل دهید. کوچکترین خرجها و سودهای خود را در آن ثبت کنید. اینگونه حساب کارتان به تمامی در دستان خودتان قرار خواهد داشت. با آگاهی از سودها و خرجها، میتوانید هربار منابع ارزانتری برای خرید (مواد اولیه) و منابع گستردهتری برای فروش پیدا کنید. اگر حساب کارتان همیشه در دستان خودتان نباشد، هرگز متوجه خرجهای اضافی نخواهید شد. بنابراین هرگز هم به فکر جایگزین کردن منابع نخواهید بود.
۲۲- ایجاد کمپین فروش
طراحی یک جشنواره فروش با تخفیفات ویژه در یک دوره زمانی کوتاهمدت میتواند کمبودهای فروش شما را جبران کند. کمپینهای فروش اگر به صورت اینترنتی اجرا شوند و تبلیغنویسی مناسبی برایشان شده باشد، در بازه زمانی که اعلام میکنید، معجزه میکنند.
۲۳- ارائه محصولات جدید
یکی از اصول راه اندازی کسب و کار این است که هر از چندگاهی یک محصول جدید به طیف محصولات خود اضافه کنید. یادتان باشد محصول جدید باید در گروه محصولات قبلی شما باشد. مثلاً اگر شما فروشنده محصولات بهداشتی هستید و میخواهید یک محصول جدید به لیست خود اضافه کنید، اضافه کردن گلدان یا کیفپول نمیتواند گزینه مناسبی باشد بلکه باید در بین سایر محصولات بهداشتی موجود، محصول جدید خود را انتخاب کنید. اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار آنلاین فروشگاهی دارید، نیاز است تا در خصوص طراحی وبسایت های فروشگاهی استاندارد اطلاعاتی داشته باشید.
۲۴- سیستمسازی
با پیدا کردن مشتریان جدید و رونق کسبوکارتان، به افراد بیشتری نیز برای مدیریت شغلتان نیاز پیدا میکنید. در کنار استخدام افراد مناسب باید به فکر سیستمسازی سازمان کاریتان نیز باشید. سیستمسازی شامل قرار دادن افرادی با توانایی مدیریت در راس امور و همچنین قرار دادن افراد مناسب برای انجام سایر امور تحت نظارت مدیرانی که تعیین کردهاید، است.
در اینصورت مجبور نخواهید بود تمام وقت خود را به کار اختصاص دهید. سیستم کاریتان تمام فعالیتهای لازم را انجام میدهد و به شما گزارش میکند. سازمانهای بزرگ کاری حتماً به سیستمسازی نیاز پیدا میکنند در غیر اینصورت مدیر کسبوکار مجبور میشود تمام وقت و زندگی خود را برای کارش بگذارد.
ارزیابی دورهای آخرین گام از اصول راه اندازی کسب و کار
تمام بخشهای کسبوکار خود را به صورت دورهای، مثلاً هر چند ماه یکبار یا هرسال یکبار مورد ارزیابی دقیق و کامل قرار دهید. ارزیابیها همیشه ضعفهای کسبوکار را نمایان میکنند. شما میتوانید هربار بعد از ارزیابی خود، مشکلات آن دوره کارتان را حل کنید. با حل کردن هر مورد کارتان، باعث بهبود شغل خود خواهید شد.
تصور کنید که چند سال از آغاز کسبوکار شما میگذرد و شما حتی یکبار آن را به طور کامل ارزیابی نکردهاید، میتوانید دریابید که کارتان نشتهای زیادی دارد اما نمیدانید از کجا هستند. زمانی میتوانید به مشکلات کارتان پی ببرید که یک ارزیابی دقیق انجام دهید و تمام بخشها را شخصاً بررسی کنید.
برای راه اندازی یک کسب و کار چه باید کرد؟
مراحل راه اندازی یک کسب و کار را نام ببرید. برای راه اندازی یک کار تازه، باید به این درک برسید که چرا به راهاندازی آن کار نیاز دارید! اگر شما یک کارمند هستید، وارد شدن به مسیر کارآفرینی و چالشهای آن برایتان بسیار سختتر از کسی است که آبباریکهای در زندگی خود ندارد و برای رسیدن به هدفش از هیچ خطری نمیترسد.
پس برای اینکه بدانید برای مراحل راه اندازی یک کسب و کار جدید چه باید کرد، ابتدا هدف خود از ایجاد آن کسبوکار را کاملاً مشخص کنید. البته باید به این مورد فکر کنید که میخواهید کسب و کارتان را به صورت سنتی راه اندازی کنید یا به صورت آنلاین؟
اگر قصد دارید کسب و کارتان را به صورت آنلاین راه اندازی کنید، بهتر است با خدمات طراحی سایت آشنا شوید.
وقتی هدف شما واضح و روشن باشد، در هر جایگاهی که باشید – بیکار، کارمند یا آزادکار – میدانید که چگونه از منابع و امکاناتی که هماینک در اختیار دارید، در مسیر تازهی خود استفاده کنید. پس اولین اصل از اصول راه اندازی کسب و کار تازه، داشتن یک هدف مشخص است.
چگونه یک کسب و کار شخصی راه اندازی کنیم؟
راه اندازی کسب و کار شخصی چگونه است ؟ ممکن است ایدههای شما آنقدر بزرگ باشند که به تنهایی نتوانید آنها را اجرا کنید و به یک تیم برای ادامهی مسیر نیاز داشته باشید. مطمئناً پیدا کردن افرادی که با شما همفکر و همهدف باشند، کار راحتی نیست تا ایدههای خود را با آنها به اشتراک بگذارید. معمولاً افراد زمانی به کارآفرینان اعتماد میکنند که نتیجهی مشخصی از فعالیت آنها دیده باشند. بنابراین در ابتدای امر باید خودتان تنهایی همه کارها را انجام دهید.
اصل مهم راه اندازی یک کسب و کار در سال ۱۴۰۰
اصول راه اندازی کسب و کار بسیار فراوانی وجود دارند که هریک برای راهاندازی کسبوکار در زمینهی خاصی مورد بحث و بررسی قرار میگیرند؛ اما یک سری اصول هستند که برای راهاندازی هرنوع کسبوکاری میتوانند به ما کمک کنند. اصول راه اندازی کسب و کار ۱۲گانهی زیر میتواند در هر زمینهی کاری، راهنمای مسیر شما باشد:
۱- به ایدهها و اهداف خود ایمان داشته باشید
داشتن ایمان و باورهای صحیح، اولین و مهمترین اصل برای اجرای هر ایده در زندگی است. وقتی شما به افکار، ایدهها و تمایلات خود ایمان نداشته باشید، چطور میخواهید با چالشهای بزرگ و کوچکی که برایتان پیش میآید، روبهرو شوید؟! برای رسیدن به این ایمان، باید اهدافی که برای راهاندازی کسبوکار خود یادداشت کردهاید را هر روز مرور کنید و همچین هر روز به شرایط و آیندهی ایدهآل خود پس از اجرای ایدهتان فکر کنید.
به شما توصیه میکنیم که تا نرسیدن به ایمان و باور قلبی در مورد مسیر کسبوکارتان، هیچ قدمی در زمینهی اجرای آن برندارید. یادتان باشد که بدون ایمان نمیتوانید مسیر را طی کنید. پس هرچقدر هم که طول بکشد، تا رسیدن به آن باور قدرتمند، هر روز اهدافتان را مرور کنید.
۲- مهارتهای تازه کسب کنید
وقتی ایمان قلبی نسبت به مسیر و ایدهی خود پیدا کردید، حالا باید به فکر کسب کردن مهارتهای تازه باشید. ببینید در اجرای ایدهی خود به چه مهارتهایی نیاز دارید و کدامیک از آنها را میتوانید یاد بگیرید. مثلاً اگر ایدهی شما در مورد راهاندازی یک کسبوکار آنلاین باشد، باید توانایی و مهارت کار با ابزارهای آنلاین، ایجاد وبسایت و مدیریت شبکههای اجتماعی را فرا بگیرید.
از دیگر مهارت های مورد نیاز برای یک کسب و کار آنلاین، مهارت تولید محتوا، سئو و پشتیبانی سایت است. اگر ایده شما در زمینهی ایجاد یک فروشگاه فیزیکی است، باز هم باید به فکر کسب مهارتهای بازاریابی، حسابداری، فروش و …. باشید. علاوه بر این، شما با دیدن دوره آموزشی طراحی سایت، مهارتی تازه برای کسب و کار خود یاد بگیرید.
۳- روی رشد شخصی خود کار کنید
برای بدست آوردن نتایج جدید در زندگیتان، باید تبدیل به یک شخص جدید شوید! ببینید کارآفرینان برتر چه رفتارها و عادتهایی دارند که شما نیز باید آنها را در خود ایجاد کنید. شما باید از نظر شخصیتی، اخلاقی و حرفهای به یک کارآفرین تبدیل شوید. اگرچه در اصول راه اندازی کسب و کار، کمتر به رشد شخصی اشاره میشود، اما این موضوع مانند ایمان و باورهای صحیح، یکی از اصول پایهای برای راهاندازی کارهای تازه است. بنابراین باید برای موفق شدن در مسیری که برای خود انتخاب کردهاید، از نظر شخصیتی، اجتماعی، مهارتی و ….. در سطح بالاتری قرار بگیرید.
۴- از افراد آگاه مشورت بگیرید
گاهی در همان ابتدای مسیر ناامید شده یا دچار سردگمی میشویم. با خودمان فکر میکنیم که مسیرمان بیش از حد طولانی است و توان لازم برای ادامهی آن را نداریم. وقتی دچار چنین حالتی شدید، حتماً از یک شخص آگاه مشورت بگیرید. این شخص میتواند یک مربی سبک زندگی (لایفکوچ) یا یک مربی کسبوکار (بیزینس کوچ) باشد. این افراد با داشتن اطلاعات صحیح در مورد تمام مراحل و اصول راه اندازی کسب و کار (راه اندازی کسب و کار شخصی)، میتوانند راهنماییهای لازم را به شما ارائه دهند. حتی اگر با ایشان به توافق برسید، میتوانند در کل مسیر همراهتان باشند.
۵- یک نقشهی راه برای خود ترسیم کنید
پس از ایجاد باور و عادتهای تازه در خود و بدست آوردن مهارتهای لازم، آنگاه باید مسیر کاری خود را مشخص کنید. ابتدا یک نقشهی اولیه تهیه کنید و سپس با بررسی دوبارهی آن، اصلاحات لازم را انجام دهید. مسیر را بیش از حد فشرده نکنید که فشار زیادی به شما وارد شود. مثلاً اگر میخواهید یک آموزشگاه راه بیندازید، گزینههایی مانند مکان، زمان، محل و نوع تبلیغات، حداقل و حداکثر دانشجوها و …. را مشخص کنید.
البته سعی کنید در ابتدا از مکانهای ارزانتر یا بدون هزینه شروع کرده و از اجارهی مکانهای بزرگ با هزینه بالا بپرهیزید. در مورد سایر کسبوکارها هم از این الگو کمک بگیرید و تا حد امکان هزینهها و سختی کار را کاهش دهید.
در اکثر اصول راه اندازی کسب و کار که میبینیم، اقدام کردن را در مرحلهی اول یا دوم قرار میدهند؛ این در حالی است که اگر افراد بدون کسب پیشنیازهای باور، مهارت، رشد شخصی و مشورت شروع به اقدام کنند، معمولاً آنقدر شکست میخورند که در نهایت تمام این گزینهها را از سر میگذرانند یا کلاً تسلیم میشوند. پس یادتان باشد که زمانی آمادهی اقدام هستید که مراحل فوق را طی کرده باشید. آنگاه براساس نقشهی ترسیمی خود، اقدامات لازم را انجام دهید.
۶- شکستها را با درسهای بزرگ پشت سر بگذارید
حتی در صورت گذراندن پیشنیازهای نامبرده هم ممکن است با شکست مواجه شوید، اما این شکست را بخشی از مسیر خود بدانید و هربار پس از گرفتن درسهای لازم، دوباره اقدام کنید. درس از شکست، شما را بیشتر از قبل از نظر شخصی ارتقا میدهد.
۷- خود را ارزیابی کنید
گاهی یادمان میرود از شکستها درس بگیریم و بارها یک شکست را تجربه میکنیم. برای اینکه این اتفاق پیش نیاید، هربار عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار دهید و هرگز اجازه ندهید دوبار یک شکست تکراری را متحمل شوید.
۸- از آخرین متدهای کسبوکار آگاه شوید
برای موفق شدن در اصول راه اندازی کسب و کار عصر حاضر، باید از آخرین شیوههای کاری باخبر باشید. امروزه تمام کسبوکارهای اینترنتی و غیراینترنتی، برای برندسازی شخصی به رسانههای اجتماعی نیاز دارند. البته این تنها یکی از متدهای کسبوکار است. شما برای ادامهی مسیر و دیدن نتایج بهتر، باید با دیگر روشهای تازه نیز آشنا شوید.
۹- خود را به چالش بکشید
ممکن است شیوههای بسیاری برای اجرا در کسبوکارها وجود داشته باشد که اجرای همگی آنها برای شما ممکن نباشد، بنابراین بهتر است کاربردیترین شیوه را انتخاب کرده و آن را در کسبوکار خود اجرا کنید. اجرای شیوههای تازه همیشه با چالش همراه است، اما همین چالشها میتوانند افقهای تازهای را برای شما نمایان کنند.
۱۰- هربار بهتر از قبل عمل کنید
وقتی اصول راه اندازی کسب و کار را تنها یا یک روش مشخص طی کنید، دیر یا زود متوجه رکود در کار خود خواهید بود؛ بنابراین برای اینکه همیشه در مسیر رشد باقی بمانید، باید هربار عملکردتان را بهتر از قبل کنید. ممکن است در ابتدای کار این بهتر شدن برایتان سخت باشد، اما در هر صورت از آن غافل نشوید تا همراه با تثبیت شدن جایگاه کارتان، همچنان شاهد رشد بیشتری هم باشید.
۱۱- خودتان را به خدا بسپارید
وقتی تمام مراحل فوق را به درستی انجام داده و هر روز در پی بهتر شدن باشید، دیگر باید ادامهی مسیر و کسب نتایج را به خداوند واگذار کنید. معمولاً افراد بدون انجام این مراحل و با گفتن: «خدا کمکمان میکند!» دست به اقدام میزنند. اما خداوند به کسانی کمک میکند که ابتدا خودشان به خود کمک کرده باشند. بنابراین وقتی تمام تلاشتان را انجام دادید و سعی کردید بهترین خود باشید، حالا وقت آن است که نتایج را به او واگذار کنید!
مشاوره و گفتگو، یک بستر بازاریابی – تجاری مناسب است، به همین خاطر ما با ارائه مشاوره مناسب به صاحبان مشاغل و کسب و کارها، به آنها در پیدا کردن راه حل مناسب چالشهای شغلی شان، کمک میکنیم و با بررسی چالشها و تجزیه و تحلیل آنها و حل مشکلات مشترک کسب و کارها به رونق کسب و کارشان کمک میکنیم.
در این مقاله به بررسی چالش ها و موانع کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین پرداختیم.در واقع سخت ترین قسمت این کار،شروع آن است.داشتن شغل اینترنتی به فروش و سود بیشتر و افزایش مشتری منجر می شود و از این لحاظ کسب و کار بسیار خوبی است،اما در صورت عدم رعایت اصول اساسی این کار،احتمال مواجهه با شکست بسیار زیاد است.برای اینکه با موانع و مشکلات در این راه رو به رو نشوید،باید با کمک از مشاوران و افراد موفق در این زمینه،معایب کسب و کارتان را تشخیص دهید و سعی کنید با کمترین هزینه آن را برطرف کنید.
اگر درباره موارد گفته شده تجربه و یا داستانی دارید. از طریق تیکت در زیر همین مقاله، آن را با افراد دیگر به اشتراک بزارید.
در ادامه، مقالات بخش کسب و کار اینترنتی را از دست ندهید. آموزشهای دیگر را از بخش دپارتمان آموزش/ کسب و کار اینترنتی بخوانید.
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بوده است. لطفا نظرات خود را از طریق کامنت به ما منتقل کنید.
همچنین مقالات زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم.
مراحل ثبت سفارش طراحی سایت چگونه است؟
۵ راز جهت شروع کسب و کار اینترنتی خانگی
۶ مزیت راه اندازی فروشگاه آنلاین در دوران کرونا
طعم شیرین درآمد فروشگاهی با طراحی سایت اینترنتی
راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر و کسب درآمد
موفق باشید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.