فرض کنید که شما مدیر یک کسب و کار آنلاین هستید و هدف خود را با توجه به سوددهی بازار انتخاب نمودهاید و درآمد قابل توجهی نیز از آن کسب کردهاید و این کسب و کار با تمام سوددهی و مزایای خود به علت اینکه مدیر مجموعه علاقهای به آن ندارد، شکست خورده است.
پس نتیجهای که میتوان از داستان بالا گرفت، این است که راز موفقیت اکثر کسب و کارهای آنلاین را فاش کنیم و آن هدف گذاری مناسب قبل از شروع هر اقدامی میباشد. زیرا انگیزه و هدف و علاقه مدیر، کسب و کار را به سمت موفقیتهای شگرفت هدایت خواهد کرد.
هدف گذاری کسب و کار اینترنتی :
در یک کسب و کار آن قدر عوامل مهم زیادی وجود دارند که بیشتر اوقات دیدن یاسمن در میان صنمها دشوار است. علاوه بر این، اینکه همهی افراد گروه را به مسیر مشخصی هدایت و توجهشان را روی ملزومات صحیح متمرکز کنید نیز بسیار دشوار است. عوامل کلیدی موفقیت، حوزههای مهمی هستند که اگر میخواهید به مقصود یا هدف نهایی کسبوکار یا پروژهی خود دست یابید، باید آنها را به خوبی بشناسید.
با شناسایی عوامل کلیدی موفقیت میتوانید مرجع و مقیاسی ایجاد کنید که در نظارت و اندازهگیری میزان موفقیت کسب و کار یا پروژه به شما کمک کنند. عوامل کلیدی موفقیت به عنوان نقطهی مرجع به همهی اعضای گروه کمک میکنند تا بفهمند مهمترین چیز دقیقا کدام است. این امر به افراد کمک میکند تا کار خود را در حوزهی صحیح انجام بدهند و بنابراین یکدیگر را برای رسیدن به هدف کلی و جامع کمک کنند.
حالا سوالهایی در ذهن شما به وجود آمده است!
چه هدفی باید داشته باشیم؟ موضوع شروع فعالیت ما چیست؟
روشهای انتخاب تضمینی هدف گذاری برای کسب و کار اینترنتی
انتخاب بهترین هدف گذاری در کسب و کار اینترنتی
این سؤالی است که ذهن بسیاری از افراد را در مرحله شروع کسبوکار آنلاین به خود مشغول میکند. در ابتدا و برای شروع بهتر است تا کمی وقت خود را آزاد کنید و در بخش بعد، استعدادها و علایق خود را روی یک برگه کاغذ یادداشت کنید. برای مثال:
- من به طراحی گرافیک علاقهمندم
- به نوشتن علاقه دارم
- مباحث آی تی را بسیار دوست دارم
- من به آهنگ سازی و خوانندگی علاقه مندم
- و غیره
اهداف کسب و کار آنلاین
باور عمومی این است که تنها هدف گذاری کسب و کار، به دست آوردن سود اقتصادی است، در حالی که این امر، واقعیت ندارد. آرویک معتقد است همان طور که انسان تنها با هدف خوردن زندگی نمیکند، تنها هدف کسب و کار هم، کسب سود نیست. بنابراین، کسب و کارها هم دارای اهداف اقتصادی و اجتماعیاند.
بازار کار هدف را بشناسید و بهترین را در هدف گذاری انتخاب کنید
خب حالا که علایق و استعدادهای خود را یادداشت نمودید، باید بررسی کنید ببینید که کدام یک از اینها در ایران و در شرایط فعلی جامعه و اقتصاد ایران میتواند مفید باشد و به عبارت بهتر مورد نیاز است؟ کدام یک از این موارد پولسازتر است؟ کدام یک از این موارد نسبت به بازار فردای ایران پولسازتر خواهد بود.
۱۷ رمز موفقیت در کسب و کار اینترنتی یا هر کسب و کار
در ادامه به توضیح مهم ترین رموز موفقیت و هدف گذاری برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
۱- اهداف کسب و کار خود را تعریف کنید.
تعریف اهداف کسب و کار تان بسیار مهم است. در کسب و کارتان کدامیک از اهداف زیر را دنبال می کنید؟ فروش بالا و سود سرشار کوتاه مدت یا فروش کم با قیمت بالا.
آرامش در کسب و کار و سودی تضمین شده (یکی از هدف گذاری ها در راه اندازی کسب و کار اینترنتی ، ایجاد آرامش و رسیدن به استقلال مالی و زمانی است. چنانچه کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کرده اید و آرامش ندارید و یا به استقلال مالی و زمانی نرسیده اید، باید ببینید کجای کارتان اشتباه است.)
ایجاد یک برند (برندسازی) و یا کارآفرینی در کسب و کار نیز یکی از نکات مهم است.
۲- قانون علت و معلول را فراموش نکنید.
هر چیزی بنا به دلیل یا دلایلی رخ می دهد و اگر شما در کسب و کارتان پیشرفت نمی کنید، پس پسرفت می کنید!
اگر کسب و کار اینترنتی خود یا هر کسب و کاری را راه اندازی کرده اید و موفق نبوده اید، علت آن بیشتر از همه درونی است. که تاثیرگذارتر از دلایل خارجی و شرایط بیرونی و محیطی است. مسئولیت کارهای خود را بپذیرید و ابتدا تغییر را از خودتان شروع کنید.
۳- تفکر استراتژیک و راهبردی داشته باشید.
وقتی هدف گذاری در کسب و کار آنلاین یا برنامه هایتان دچار تغییر می شوند، ذهن خلاق داشته باشید و با موقعیت شناسی و انعطاف پذیری، کسب و کار خود را به پیش ببرید.
۴- برای شروع یک کسب و کار اینترنتی یا هر کسب و کاری، بیشتر به علایق تان توجه کنید تا به سوددهی و پتانسیل کسب درآمد ایده ها.
اگر به کار یا ایده ای علاقه داشته باشید، آن را ادامه خواهید داد و در غیر اینصورت، حتی در صورت پتانسیل کسب درآمد بالای هر ایده ای، وقتی با مشکلات و موانع روبرو می شوید، دست از کار و تلاش برخواهید داشت و به یکی دیگر از مرداب های کسب و کار اینترنتی تبدیل خواهید شد.
۵- در مورد شرایط کسب و کار ، رقبا و مشتریان تان و همچنین وجه تمایز محصولات و خدمات تان با رقبا تحقیق کنید.
مشتری چرا باید محصولات یا خدمات شما را نسبت به رقبایتان بخرد؟ هدف گذاری برای پاسخ به این سوال در رشد کسب و کار آنلاین شما بسیار حائز اهمیت است.
۶- اهداف بلندمدت (بیش از یکسال) و کوتاه مدت (بین شش ماه تا یکسال) کسب و کار تان را مشخص کنید
هدف گذاری شما باید بزرگ اما قابل دسترس باشد. برای هدف گذاری بلندمدت کسب و کار اینترنتی، به چشم انداز کسب و کار و انگیزه های فعالیت خود توجه کنید.
۷- کارهای خود را اولویت بندی کنید
بر فعالیت های اصلی تمرکز داشته باشید نه اینکه از یک شاخه به شاخه دیگر بپرید. نظم در انجام کار ها بصورت سلسله مراتب را فراموش نکنید.
۸- از تغییر نترسید.
قدرت تصمیم گیری در لحظات حساس را داشته باشید، حتی در مورد خودتان! گاهی یک تصمیم به موقع از بروز فاجعه در کسب و کار جلوگیری میکند.
۱۰- به خود و کارکنان و مشتریان تان پاداش دهید
در صورت دستیابی به موفقیت در هر مرحله از کسب و کار تان، حتی موفقیت های کوچک، به خودتان و دیگران پاداش دهید. پاداش یکی از ترفند های موفقیت بسیاری از شرکت طراحی سایت در شیراز است.
۱۱- یک مدیر خوب باید کارکنان خوب داشته باشد
منابع انسانی خلاق و با انگیزه استخدام کند و به آنها آموزش دهد. مدیر خوب فقط باید کارکنان خود را از دور کنترل کند و آنها را متوجه حضور و پیگری های خود نماید اما از دخالت در کارها و مسائل کوچک خودداری ورزد.
۱۲- روی تولید محصولات یا ارائه خدماتی کار کنید
کالایی ارائه دهید که نیاز آن در طیف وسیعی از جامعه باشد، نیازهایی که هنوز محصول یا خدماتی برای آنها ایجاد نشده. به وسیله طراحی سایت فروشگاهی میتوانید محصولاتتان را عرضه کنید.
۱۳- یک مشاور یا مربی خوب برای راهنمایی در مورد کسب و کار تان داشته باشید.
مشاور و مربی ای که کارآزموده بوده و با تکیه بر تجربه و تحقیق و آنالیز بازار، راه حل های خوبی برای کسب و کار شما ارائه کند، نه فقط وقتی که به بن بست رسیده اید!
تمام افراد موفق ، مشاور یا مربی داشته اند. وقتی از تجربه و دانش افراد خبره استفاده می کنید، در واقع مسیر موفقیت خود را کوتاه تر می کنید. مشاوره شروع کسب و کار آنلاین از مشکلات آتی جلوگیری میکند.
۱۴- از تکنیک های مختلف فروش و بازاریابی استفاده کنید.
یک تیم بازاریابی خوب و چند ایده خوب برای فروش داشته باشید. سپس منابع مالی را تزریق کرده و به تبلیغ کسب و کار خود بپردازید. روش های تبلیغ را محدود به یک مورد نکنید. به عنوان مثال تولید محتوا یونیک یکی از روش هاست.
۱۵- اطلاعات و آمار دقیق کسب و کار خود را داشته باشید و آنها را آنالیز کنید.
وقتی آمار دقیق و هدف گذاری کسب و کار خود را دارید، می توانید انحراف از اهداف کسب و کارتان و یا ضرر و زیان را در سریع تر زمان تشخیص دهید و به دنبال راه حل آنها باشید. آنالیز کسب و کار آنلاین در هدف گذاری های آینده نیز موثر است.
۱۶- مشتریان شما، شریان اصلی کسب و کار شما محسوب می شوند.
به مشتریان تان توجه داشته باشید. مرتب با آنها در تماس باشید و خدمات بیشتر و مطلوبی به آنها ارائه دهید. (اصل وفاداری به مشتری) اصل مشتری مداری را میتوان مهم ترین عامل موفقیت در کسب و کار آنلاین دانست. نظرات مشتریان سایت نیز در اعتماد سازی کاربران بسیار موثر است.
۱۷- در مورد برند و مزیت های محصولات یا خدمات تان تبلیغ کنید.
تبلیغات شما باید صادقانه، کوتاه و حاوی یک پیام مشخص باشد که بر برند و مزیت محصولات و خدمات شما استوارند. استفاده از متد های گرافیک سایت را نیز در نظر بگیرید.
تفاوت کسب و کار اینترنتی با تجارت الکترونیکی
بسیاری از افراد، کسب و کار اینترنتی (E-Business) را با تجارت الکترونیکی (E-Commerce) اشتباه می گیرند در حالیکه این دو مبحث با یکدیگر متفاوتند. به عبارتی E-Business به مجموعه فعالیتهای مربوط به کسب و کار از جمله مباحث بازاریابی، مالی، خرید و فروش، ارتباط با مشتریان، خدمات پس از فروش، همکاری با سرمایه گذاران و… که از طریق شبکه اینترنت انجام میگیرد اطلاق میشود در حالیکه E-Commerce تنها شامل مسائل مربوط به خرید و فروش از اینترنت می باشد و خود، زیرمجموعه ای از E-Business است.
فاکتورهای رشد کسب و کار اینترنتی: تعالی در کسب و کار
برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار آنلاین باید نکات زیادی را مد نظر قرار داد. هدف گذاری برای شروع کسب و کار بسیار اهمیت دارد. در ادامه تعدادی از مهم ترین فاکتور های رشد در کسب و کار آنلاین را با هم بررسی میکنیم.
۱. یک قیف فروش بسازید
پیش از همه و اولین راه برای رشد سریع کسب و کار خود ساختن یک قیف فروش است. اگر قیف فروش ندارید، مرتکب یک اشتباه بزرگ شده اید. قیف های فروش می توانند به خودکارسازی کسب و کار شما کمک کنند. همینطور به شما کمک می کنند تا رشد کسب وکارتان سریع، آسان و در مقیاس باشد. مطمئناً، باید در خط مقدم کارهای زیادی انجام دهید، اما هنگامی که این فرآیندها در جای خود قرار گرفتند، به آرامی شروع به پیشرفت خواهید کرد.
دقت داشته باشید که قبل از هر چیز باید اجزا قیف فروش را به دقت مشخص و مفهوم سازی کنید. قیف های مختلف را در نظر بگیرید. فرقی نمیکند قیفی که تعریف میکنید برای یک پیشنهاد ارسال رایگان باشد یا یک برنامه کوچینگ فروش. مهم این است که ماشین فروش خودکار مخصوص به خودتان را راه بیندازید و مراحل رشد کسب و کارتان را گام به گام پیش ببرید.
۲. افراد مناسب را استخدام کنید
قبل از اینکه حتی بتوانید در مورد مسیر رشد شرکت خود فکر کنید، به کارمندانی باثبات نیاز دارید تا به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند. کریستین لانگ – مدیرعامل و بنیانگذار شرکت نرمافزارهای تجاری Tradeshift – میگوید:
«استخدام بهترین و مناسبترین افراد، مطمئنترین راه اطمینان از رشد سریع است. موفقیت در داشتن تیم قوی خلاصه میشود.»
با داشتن کارمندانی سختکوش که به موفقیت شرکت شما پایبندند، کسبوکار شما برای ادامه رشد مجهزتر خواهد بود. علاوه بر این تفویض وظایف برای تمرکز بر کارهای مهم، زمان و انرژی شما را آزاد میکند و سبب میشود که بهترین عملکرد را داشته باشید و فرهنگ کاری مبتنی بر همکاری را پرورش دهید.
۳. بر افزایش منابع درآمد تمرکز کنید
بیل ریلی – کارآفرین حوزهی تعمیرات خودرو پیشنهاد میکند که: «به جای تلاش برای به دست آوردن مشتریان جدید، توجه خود را به سمت مشتریان اصلی که از قبل کسب کردهاید، معطوف کنید. این کار را با پیادهسازی بازاریابی ارجاعی و برنامهی وفاداری مشتری انجام دهید، یا استراتژیهای بازاریابی را بر اساس رفتارهای خرید قبلی مشتریان تنظیم کنید تا آنها را به خرید مجدد تشویق کنید.»
«ما در گذشته هدف تجاری خود را بر اساس اعطای حق امتیاز پیش میبردیم، که به مذاق بانکها خوش نمیآمد. پس یاد گرفتیم تأکید کنیم که بازار هدف بزرگی داریم. این امر توجه آنها را جلب میکرد، زیرا بانکدارها کاری به آرزوهای تجاری شما ندارند و به بازگشت سرمایهشان اهمیت میدهند.»
۴. ریسک کسب و کار را کاهش دهید
ریسک بخش اجتنابناپذیری از راهاندازی و توسعه ی کسب و کار آنلاین است. کنترل همه چیز غیرممکن است، اما راههای زیادی برای محدود کردن تهدیدهای داخلی و خارجی موجود بر سر راه پیشرفت شرکت وجود دارد. یکی از منابع مهمی که به شما در دستیابی به این هدف کمک میکند، ارائهدهندگان بیمهی مشاغل هستند.
وقتی کسب و کار کوچکتان پیشرفت کرد، میتوانید فضا یا تجهیزاتی اضافه کنید، محصولات یا خدمات جدیدی تولید کنید و با هدف گذاری و فعالیت میزان توزیع خود را افزایش دهید. هدف گذاری و سیاست خود را به صورت دورهای مرور کنید تا از پوشش مناسب اطمینان حاصل کنید.
«وقتی سرعت رشد کسب و کار آنلاین شما بالا باشد، این مرحله به راحتی فراموش میشود.»
۵. سازگار باشید
یکی از ویژگیهای مشترک بسیاری از استارتاپهای موفق، توانایی تغییر جهت سریع در پاسخ به تغییرات بازار است. داشتن رویکرد زیرکانه در رشد و توسعه، چه در محصول شما و چه در شرکت، به رشد سریعتر شما کمک میکند.
اگر شما در زمان مناسب بتوانید همسو با بازار کسب و کار خود را بروز کنید همیشه موفق خواهید بود. به عنوان مثال طراحی سایت شرکتی برای مشاغل چند سالی است که روی بورس آمده، اما بسیاری آن را نادیده میگیرند و همین عمر باعث عقب ماندن کسب و کار آن ها میشود.
۶. بر تجربه مشتری تمرکز کنید
تصورات مشتریان میتواند کسبوکار شما را بسازد یا آن را خراب کند. اگر تجربیات و محصولات باکیفیت ارائه دهید، مشتریان بهسرعت شما را در رسانههای اجتماعی ستایش میکنند. اگر تجربه ی مشتری را خراب کنید، آنها حتی سریعتر به کل دنیا خواهند گفت که چه اتفاقی افتاده است. رضایت مشتریان فعلی و بالقوه، کلید رشد سریع کسب و کارها است.
اهمیت به رضایت مشتریان باعث تبلیغات دهان به دهان افراد نیز می شود که در رشد کسب و کار شما بسیار تاثیر دارد. شما با بهبود سئو سایت خود میتوانید این امر را سرعت بخشید.
۷. روی کسب و کارتان سرمایهگذاری کنید
در مراحل اولیه، احتمالاً حاشیه سود بسیار کمی خواهید داشت (یا اصلاً سود ندارید)، بنابراین هر پولی که به دست میآورید باید مستقیماً برای رشد کسب و کارتان استفاده شود. هدف گذاری شما در کسب و کار آنلاین باید بلند مدت باشد. سرمایه گذاری برای کسب و کار اینترنتی دیر یا زود نتیجه خود را نشان میدهد.
۸. آیندهنگر باشید و هدف گذاری کنید
وقتی حرف از مدیریت یک کسب و کار باشد، نمیتوانید بیگدار به آب بزنید. برنامهریزی و هدف گذاری مراحل بعدی است. پیشبینی همه سناریوهای احتمالی بهترین راه برای ثبات و حفظ امنیت در فرایند پیشرفت کسب و کارها است.
به فکر آینده باشید. بازبینی قراردادهای جاری، مقایسهی نرخها و بررسی امکان مذاکره برای معاملهای بهتر، همگی نمونههای آیندهنگری هستند. اینکه همیشه به فکر افق های آتی باشید برای کسب و کار در حوزه تجارت اینترنتی بسیار مهم است.
۹. خدمات پس از فروش خود را تقویت کنید
یکی دیگر از روشهای عالی برای توسعه کسب و کار، تمرکز بر ارائهی خدمات مشتریان بینظیر است. وقتی فراتر از انتظارات مشتریان ظاهر شوید، شما را به دوستان، خانواده و دنبال کنندگان خود در شبکههای اجتماعی معرفی میکنند.
وقتی سنگ تمام بگذارید، برای مشتریانی که تجربهی مشتری ضعیفی داشتهاند تخفیف ارائه دهید، یا برای اطمینان از رضایت مشتری تماسهای پیگیری انجام دهید، به ارائهی خدمات مشتریان عالی مشهور میشوید. کار سختی هم نیست، تنها به یک نرمافزار CRM مناسب نیاز دارید.
۱۰. از شبکه های اجتماعی غافل نشوید
یکی دیگر از روش های رشد کسب و کار آنلاین ایجاد حساب کاربری در شبکههای اجتماعی (اینستاگرام، فیس بوک، توییتر و غیره) است. با فعالیت در شبکههای اجتماعی، تلاشهای بازاریابیتان را گستردهتر میکنید و با مشتریان بالقوه بیشتری در تعامل قرار میگیرد.
وقتی حساب کاربری کسب و کارتان را به طور مرتب در پلتفرمهای اصلی بهروزرسانی میکنید، مصرفکنندگان میتوانند به راحتی کسبوکار شما را پیدا کنند و به احتمال زیاد کسبوکار شما را با دوستان خود به اشتراک میگذارند. همچنین میتوانید تجربهای جذابتر برای مخاطبان خود فراهم کرده و کاری کنید تا با برند شما ارتباط بیشتری برقرار کرده و اعتماد کنند.
۱۱. در همایشها شرکت کنید
شرکت در همایشها سبب میشود تا با افراد همفکر خود ارتباط برقرار کنید. قطعاً بسیاری از این افراد دیدگاه و بینشهای منحصربهفردی دارند که میتواند در رشد کسب و کار به شما کمک کند. ارتباطات و روابط ایجاد شده در رویدادها معمولاً بلندمدت هستند و مزایای بسیاری را برایتان فراهم میکنند. بصورت کلی مشاوره و نظرخواهی برای انجام هدف گذاری در کسب و کار آنلاین از ارزش بالایی برخوردار است.
۱۲. مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) را جدی بگیرید
مصرفکنندگان از کسانی خرید میکنند که میخواهند دنیا را به جایی بهتر تبدیل کنند. به دنبال راههای جلب حمایت عمومی باشید و آنها را با مشتریان خود به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال میتوانید به سازمانهای خیریهای که به بیخانمانها کمک میکنند، حمایت کنید.
میتوانید از جوامع کم برخوردار حمایت کنید، به سازمانهای مختلف کمک مالی کنید، زمان و امکانات خود برای جمعآوری کمکهای مالی اختصاص دهید و یا از محصولات پایدار و سازمانهای محیط زیستی حمایت کنید. راههای زیادی برای قبول مسئولیت اجتماعی شرکت وجود دارد. بهترین و مناسبترین گزینهها را پیدا کنید تا اعتبار شرکتتان را به مخاطبان خود ثابت کنید.
۱۳. میزبانی رویدادهای محلی
میزبانی رویدادهای کوچک، از شرکت در رویدادها هم بهتر است. همایشهایی برای جمعآوری کمکهای مالی و خیریه، پیشنهاد معاملات منحصربهفرد و یا حمایت از یک تیم ورزشی محلی، عالیترین روشهای رشد کسب و کار شما هستند. با ایجاد یک تجربه منحصربهفرد برای مشتریان، روابطتان را شخصیسازیشده میکنید.
با میزبانی رویدادهایی منطقهای، آگاهی از برند را افزایش داده و نشان میدهید که برای رفاه جامعهتان سرمایهگذاری میکنید. وقتی به مشتری متعهد باشید، مشتریان نسبت به تجارت شما احساس وفاداری بیشتری میکنند. این عامل روی برند سازی و محبوبیت شما تاثیر زیادی دارد.
۱۴. درباره رقبای خود تحقیق کنید
تحقیق در مورد رقبا اگرچه ممکن است رشد فوری به همراه نداشته باشد ولی یکی از مهمترین و ابتداییترین گامهای راهاندازی کسبوکار است. رقبای شما چه کسانی هستند؟ چه کاری انجام میدهند که شما انجام نمیدهید؟ چگونه میتوانید کسبوکار خود را از آنها متمایز کنید؟
پاسخ این سؤالات به شما کمک میکند تا هدف گذاری و استراتژی تجاری کاربردیتری را شکل دهید و بخشهای مختلف کسبوکارتان را که به توجه بیشتری نیاز دارند، شناسایی کنید.
۱۵. بازاریابی درونگرا داشته باشید
بازاریابی درونگرا روشی برای رشد سازمان شما از طریق ایجاد روابط معنادار و پایدار با مصرف کنندگان، مشتریان بالقوه و فعلی است. این روش در مورد ارزش گذاری و توانمندسازی این افراد برای رسیدن به اهداف خود در هر مرحله از سفر با شما است.
چرا؟ زیرا وقتی مشتریان شما موفق می شوند، شما هم موفق می شوید.
آیا باید یک استراتژی متمایز و جدید بنویسید؟ یا استراتژی قبلی را توسعه بدهید؟
برای رشد کسب و کار به کمک بازاریابی درونگرا ۹ مرحله را باید طی کنید! این مراحل توسعه کسب و کار شما را سرعت می بخشد.
۱. وبلاگ نویسی
وبلاگ نویسی تمام آن چیزی است که شما برای جذب بازدیدکننده به وبلاگتان نیاز دارید. اگر به دنبال یک تکنیک کاربردی برای بالا بردن ترافیک وبلاگ خود به طور طبیعی هستید، تولید محتوا و هدف گذاری روی آن به شما کمک می کند که به طور طبیعی ترافیک وب سایت (وبلاگ) خود را افزایش دهید.
۲. محتوای مناسب در سایت منتشر کنید
مطالبی را منتشر کنید که می دانید مشتریان شما به دنبال آنها هستند. سوالات، مسائل و چالش هایی که مشتریان تان با آنها مواجه هستند را پاسخ دهید و مطمئن باشید که این کار نه تنها به مشتریان شما کمک می کند تا اطلاعات باارزشی کسب کنند بلکه به معرفی برند شما نیز کمک بسیاری می کند. این محتواها را نیز باید با رعایت اصول سئو در سایت بگذارید.
۳. در انتشار محتوا ثابت قدم باشید
این بخش به زمان و بودجه شما بستگی دارد. شاید شما هر هفته چندین پست در وب سایت قرار می دهید و یا پشتیبانی سایت را برون سپاری کرده اید و شخص دیگری به طور روزانه برای آن محتوا تولید می کند، تمام این راه ها خوب هستند، فقط سعی کنید همیشه طبق یک زمان بندی خاص پیش بروید و در این راه ثابت قدم باشید.
۳. جای خودتان را پیدا کنید
شما هم احتمالا رقبایی در زمینه کسب و کار آنلاین خود دارید. بنابراین اگر جایگاه خود را در این کسب و کار پیدا کرده اید، زمان آن رسیده است که با هدف گذاری به دنبال استراتژی هایی برای کسب موفقیت در مقابل آنها باشید تا سایتتان بیشتر به چشم بیاید.
۴. از CTA (call to action) استفاده کنید
در انتهای مطالب وبلاگ تان برای دانلود مطالب ویژه یک دکمه CTA قرار دهید تا مشتریان برای دریافت آنها اطلاعات خود را به شما بدهند. ازین طریق یه دیتابس عالی برای تبلیغات آتی خود به دست می آورید.
۵. محتوای ویژه تولید کنید
محتواهای ویژه، محتواهایی هستند که مخاطبان وبسایت شما برای دریافت آنها باید اطلاعات تماس (از قبیل ایمیل یا شماره تلفن) خود را به شما بدهند.
این اطلاعات به شما کمک خواهند کرد که آنها را برای فروش محصولات خود پیگیری کنید. از طریق سیستم ایمیل مارکتینگ یا تلفن مارکتینگ میتوانید ازین اطلاعات استفاده کنید.
۶. محتوای مناسب را مشخص کنید.
محتواهای ویژه چیزی بیش از محتوای یک سایت هستند. آنها باید حاوی اطلاعات خوبی بوده و بازدیدکننده سایت را به پر کردن فرم اشتراک مطالب ترغیب کنند. وبلاگ نویسی باعث می شود مشتریان بیشتری به سوی وب سایت شما هدایت شوند. اما محتوای ویژه، باعث می شود بازدیدکننده معمولی به سرنخ تیم فروش شما تبدیل شود.
۷. تعداد و تکرار را مشخص کنید.
نمیتوان ایده ای مشخص برای تعداد و تکرار محتواهای ویژه یک کسب و کار مطرح کرد؛ به خاطر اینکه این موضوع به زمانی بستگی دارد که کسب و کار شما می خواهد به آن اختصاص دهد. ولی شما باید آن را مشخص کرده و طبق آن محتوا تولید کنید و در سایت خود قرار دهید. هدف گذاری در این زمینه نیز مهم است.
۸. از انواع مختلف محتوا بهره ببرید.
تولید محتوا سایت تنوع بسیار زیادی دارند. شما نیز سعی کنید از این تنوع به اندازه کافی استفاده کنید. چرا که گاهی اوقات بازدیدکننده شما دوست دارد ویدئو ببیند، اما بازدیدکننده دیگری از خواندن فایل های پی دی اف لذت می برد. پیشنهاد من به شما تهیه انواع کتاب های الکترونیکی، ابزارها، وبینارها، نظرسنجی ها و …. است.
تنها به یک سبک هدف گذاری و تولید محتوا برای سایت بسنده نکنید.
در انتخاب هدف گذاری کسب و کار اینترنتی خود، اولین یا برترین باشید
نکتهای که وجود دارد این است که ایدهای که به ذهن شما میرسد بهتر است جدید و نو باشد و به عبارت بهتر شما در کسبوکار خود اولین باشید. این موضوع تأثیر خوبی در پیشرفت و موفقیت شما خواهد داشت.
این موضوع میتواند دارای قسمت سخت و ترسناکی نیز باشد و آن اینکه وقتی موضوعی برای اولین بار مطرح میشود، ممکن است مردمی باشند که بهسرعت به سمت آن ایده حرکت نموده و آن ایده اشباعشده و جا برای فعالیت شما مشکلتر شود.
توصیه ما به شما این است که اگر ایده خوبی دارید بهتر است تا دیر نشده استارت کار را بزنید؛ چون ممکن است همزمان با شما افراد دیگری هم آن ایده را داشته باشند.
زمانی که ایده را استارت میزنید قدرتمند استارت بزنید چون ممکن است رقبای شما ایده شما را دیده و از شما الگو گرفته و با سرعتی بیش از سرعت شما به پیش بروند. در این صورت قبل از این که شما قوی شوید آنها قویتر از شما کار را شروع میکنند.
سو استفاده از ایده شما توسط رقبا در هدفگذاری کسب و کار اینترنتی
- داشتن تجربه بیشتر و بهتر
- داشتن قدرت مالی بیشتر
حالا سؤالی پیش میآید به این صورت که، ممکن است ایدهای به ذهن شما رسیده باشد که قبلاً کار شده و یا توسط شخص یا اشخاص دیگری در مرحله اجرا باشد. در اینجا باید گفت که هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
تنها علاج این موضوع خاص بودن و برترین بودن شما است. به رقبای خود نگاه کنید. فعالیتها و برنامههای آنها را آنالیز کرده و نقاط ضعف و کمبود آنها را پیدا کنید. کدام موارد کم است و یا فراموش شده است، کدام گزینه ضعیف است. شما میتوانید از این موارد استفاده کرده و با هدف گذاری و قدرت بیشتری از رقبای خود پیشی بگیرید.
دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی
اگر دارای کسب و کار اینترنتی فعال هستید و یا قصد راه اندازی کسب درآمد اینترنتی پایدار و دائمی دارید، توصیه می شود که حتما این ویژگی ها و دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی را که حاصل تجربه و تحقیق می باشد در کارتان لحاظ کنید . تجربه ثابت کرده ، کسب و کارهای آنلاینی که به این ویژگی های موفقیت ، بی اعتنا بودند نتوانستند موفقیت درخوری داشته باشند.
البته توجه کنید که ویژگی ها و دلایل موفقیت در کسب و کار بسیار زیاد است ، لذا از بین مجموع این موارد ۴ ویژگی و شاخص که تضمین کننده موفقیت کسب و کارتان در فضای مجازی می باشد و به عنوان اصول موفقیت در کسب و کار مطرح می باشند ، فهرست شده است.
در اهمیت ، تاثیرگذاری و جایگاه دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی همین بس که گفته شود، اگر به خوبی در کسب و کارتان پیاده سازی و اجرا نشود ، متمرکز شدن روی موارد دیگر بی فایده بوده و حتی نباید انتظار موفقیت داشت.
با این مقدمه کوتاه ، مهم ترین ویژگی های اصلی و دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی عبارتند از:
۱- انتخاب بستر مناسب
اگر واقعا قصد و تصمیم قطعی دارید که کسب درآمد اینترنتی را به عنوان شغل دائمی و کار اصلی خود انتخاب کنید و در آن به موفقیت برسید باید از همان ابتدا بستر مناسبی را برای راه اندازی آن انتخاب کنید. در انتخاب کار اینترنتی نباید به ظواهر امر نگاه کنید، اینکه بسیاری از کسب و کارها در شبکه های اجتماعی و پیام رسان های موبایلی مثل اینستاگرام یا تلگرام راه اندازی شده اند و درآمد های بالایی کسب می کنند ، دلیل بر این نمی شود که شما هم کسب و کارتان را بر روی شبکه های اجتماعی بنا کنید.
تمرکز روی شبکه های اجتماعی و راه اندازی تمام کسب و کار بر روی بستر آن ، یک اشتباه بزرگ محسوب می شود.
هر کسب و کار اینترنتی برای موفقیت حتما باید دارای یک وب سایت باشد. سرمایه گذاری بلند مدت روی وب سایت واقعا ارزشش را دارد. ولی روی شبکه های اجتماعی نمی توان برنامه ریزی بلندمدت داشت چون همیشه زمزمه های فیلتر شدن آن ها به گوش می رسد. اگر هم فیلتر نشوند روزی می رسد که محبوبیت خود را از دست داده و چیز جدیدتری جایگزین آن ها می شود.
ملزومات راه اندازی وب سایت
همان طور که اشاره شد سایت بهترین بستر برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی است اما وب سایت باید قدرتمند و پایدار باشد، لذا باید این اطمینان را داشت که همیشه در دسترس است. سعی کنید حتما روی این قضیه وسواس زیادی داشته باشید و همیشه به سراغ خرید هاست معتبر با پشتیبانی قوی و پاسخگو بروید.
حالا نوبت به راه اندازی وب سایت است. موضوع مهم این است که آیا وب سایت خود را به صورت حرفه ای و اختصاصی به وسیله شرکت های طراح سایت طراحی می کنید و یا از سیستم های سایت ساز رایگان استفاده می کنید؟
برای شروع طراحی سایت با وردپرس را پیشنهاد میکنیم. وردپرس بهترین گزینه برای هر کسب و کار اینترنتی است که قصد راه اندازی وب سایت را دارد. وردپرس در کشور ما به قدری محبوب است که مطمئن باشید منابع فوق العاده ای در دسترس شما قرار می گیرید تا بهترین و با کیفیت ترین سایت را برای خود راه اندازی کنید.
۲- تولید محتوای هدفمند و با ارزش
تولید محتوا در کسب و کار اینترنتی بسیار اهمیت دارد. در واقع اگر وب سایتی فاقد محتوا باشد هر اقدامی برای پیشرفت انجام دهد ، بی فایده است. هر چقدر هزینه تبلیغات هدفمند نیز کنید باز در درازمدت فایده ای نخواهد داشت. وب سایتی که محتوا ندارد قطعا محکوم به شکست است.
البته تولید هر محتوایی ارزشمند نیست ، بلکه باید محتوایی تولید کنید که برای مخاطبان و کاربران اینترنتی سودمند بوده و نیازشان را رفع کند و راهنمای آنها باشد. هدف گذاری ، باید تولید محتوایی باشد که اعتماد سازی کند و مخاطبان را عاشق کسب و کارتان کند. محتوا طوری تولید شود که محصولات تان را به خوبی و آنگونه که هست، به مخاطبان معرفی کند.
شاید بتوان ادعا کرد یکی از مشکلات عمده بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی ، همین تولید محتواست. خیلی از کاربران و مدیران سایت ها تصور می کنند که تولید محتوا یعنی نوشتن مقالاتی در زمینه کاری خودشان و انتشار آن در سایت . این راه درست تولید محتوای ارزشمند و کاربردی نیست.
اصول تولید محتوای هدفمند و با ارزش
اگر بدون برنامه و هدف گذاری مشخص اقدام به تولید محتوا کنید قطعا پیشرفتی در کارتان نمی کنید و فقط خودتان را خسته کرده و در نهایت شکست خواهید خورد. همان طور که در بالا اشاره شد، باید چنان محتوای ارزشمند و باکیفیتی ارائه دهید که کاربران را به طرف کسب و کارتان جذب کند.
برای پیشی گرفتن از رقبای خود باید از فرمت های مختلف و متنوع محتوا مانند ، متن ، عکس ، اینفوگرافیک ، پادکست ، ویدیو و… استفاده کرد. اگر می خواهید به شهرت و موفقیت کسب و کارتان سرعت ببخشید ، باید خودتان را نشان دهید و یکی از بهترین راهها تولید محتوا ویدئویی است.
اگر این کار را به درستی انجام دهید بقیه کارها برای رسیدن به درآمد زایی تان به راحتی انجام می شود و کلید موفقیت در کسب و کار اینترنتی محسوب می شود.
۳- بهینه سازی داخلی وب سایت
یکی از دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی توجه به بهینه سازی داخلی سایت است. در بخش اول این مقاله متذکر شدم که زیبایی سایت چندان مهم نیست ولی کاربر پسند بودن سایت بسیار مهم می باشد. بسیار مهم است که کاربرانی که وارد یک وب سایت می شوند و زمانی را که در سایت سپری می کنند، چگونه باشد. دسترسی به قسمت های مختلف و تبدیل بازدید کنندگان به کاربران سایت اهمیت بالایی برای هر کسب و کاری دارد.
توجه کنید که منظور از بهینه سازی داخلی سایت ، سئو داخلی سایت نیست، بلکه منظور این است که وب سایت از هر نظر برای بازدید کنندگان بهینه و راحت باشد. آنچه را که کاربران نیاز دارند و به خاطر آن به سایت آمدند در دید آنان بوده و به راحتی بتوانند به بخش های مدنظرشان بروند.
خلاصه اینکه، هر آن چیزی که به بهبود تجربه کاربری در سایت کمک می کند را باید رعایت کرد. برای فهمیدن درک بهتر توصیه می شود تا نگاهی به سایت های بزرگ بیاندازید تا بهتر متوجه این قضیه شوید.
اصول بهینه سازی داخلی سایت
اگر رابط کاربری و یا اصول بهینه سازی داخلی سایت را به دو قسمت تقسیم کنیم ، قسمت اول مربوط به چیزی است که کاربران و مشتریان می بینند، مثل سرعت بارگذاری سایت، نوع فونت به کار رفته در سایت، مواردی که در صفحه اول سایت قرار دارند مانند ، اسلاید شوی بالای سایت، مطالب پر بازدید سایت، محصولات پیشنهادی و تمام چیزهایی که کاربر را ترغیب می کند تا مدت زمان بیشتری را در سایت سپری کند.
قسمت دوم این بهینه سازی داخلی سایت ، مربوط به اتوماتیک سازی فرایند ها می باشد که مهمترین قسمت در تبدیل بازدید کننده به مشتری است. سیستم دریافت اطلاعات بازدید کنندگان سایت باید به درستی تنظیم شده باشد. صفحات فرود باید کاملا بهینه و ترغیب کننده باشد. ایمیل های خوشامدگویی باید از قبل تنظیم شده باشد. از یک سرویس مطمئن ایمیل مارکتینگ باید استفاده کنید.
پیشنهاد های لحظه ای خود را باید به صورت اتوماتیک در صفحات محصولات تنظیم کرده باشید. عضویت در سایت باید آسان و راحت باشد. فرآیند خرید از سایت نباید سخت ، پیچیده و خسته کننده باشد.
۴- جذب ترافیک هدفمند
اگر همه مواردی که تا اینجا درباره دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی اشاره شد را به درستی انجام داده باشید، در مرحله آخر نوبت به جذب ترافیک و یا افزایش بازدید کننده برای وب سایت می رسد. توجه کنید منظور از ترافیک وب سایت آن ترافیک و بازدیدی می باشد که کاملا هدفمند است.
اگر وب سایت از هر لحاظ ( قالب ، طراحی ، برنامه نویسی ، منوهای کاربری ، رنگ ، فونت و…. ) جزو بهترین باشد تا زمانی که ترافیک خوب و مناسبی نداشته باشد، هیچ گاه برایتان درآمد اینترنتی به همراه ندارد. اصلا دلیل شکست بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی ناتوانی در جذب ترافیک هدفمند است.
برای اینکه بتوانید بازدید هدفمند وب سایت خود را افزایش دهید راههای زیادی وجود دارد. می توانید از روش های رایگان مثل بهبود سئو سایت، تولید محتوا یا بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی و پیام رسان های موبایلی استفاده کنید و هم اینکه از روش های تبلیغات هدفمند پولی مثل تبلیغات گوگل، تبلیغات کلیکی و تبلیغات همسان ، رپورتاژ آگهی یا رپرتاژ خبری و… استفاده کنید.
راه های جذب ترافیک هدفمند سایت
هر مدیر وب سایتی که به دنبال کسب درآمد اینترنتی پایدار و مستمر است باید به دیجیتال مارکتینگ آشنا باشد تا بتواند به خوبی از پس این کار بر بیاید. اگر بتوانید بازاریابی اینترنتی خود را تقویت کنید قطعا می توانید ترافیک بالا و هدفمندی را وارد سایت خود کنید. اگر به وب سایت های بزرگ و موفق نگاه کنید متوجه می شوید که روزانه چقدر ترافیک بالایی دارند و همین ، درصد بالایی از موفقیت آن ها را رقم زده است.
البته هر ترافیکی که وارد سایت شود به دردتان نمی خورد. باید سعی کنید بازدید کننده هدفمند را وارد سایت خود کنید تا اثر بخشی بیشتری برایتان داشته باشد. بهترین راه برای هدف گذاری و جذب ترافیک هدفمند این است که سایت خود را برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو بهینه کنید.
سعی کنید حتما در گام اول روی تولید محتوای ارزشمند و کاربردی کار کنید هیچ چیز به اندازه تولید محتوای تخصصی ، جدید و مفید موجب جذب موتورهای جستجو و همچنین رضایت کاربران نمی شود و در کنار تولید محتوا ، روی سئو سایت خود هم تمرکز کنید.
پرورش سرنخ
هدف گذاری و پرورش سرنخ، تمام آن چیزی است که شما را مطمئن می سازد، کاربر قبل از اینکه با تیم فروش وارد مذاکره شود، علاقمند به خرید است یا خیر. این کار ضمانت می کند که تیم فروش شما زمانش را برای سرنخ های بی کیفیت هدر نخواهد داد.
۱. زمان بندی خود را مشخص کنید
شما باید زمان بندی مناسبی را برای ارسال ایمیل هایتان مشخص کنید. بدین صورت که زمان کلی چرخه فروش خود را تعیین و سپس برای ارسال ایمیل هایتان برنامه ریزی کنید. این زمان بندی نباید به گونه ای باشد که مشتری در مدت زمان کوتاه ایمیل باران شود و از اشتراک خود صرف نظر کند. اگر چرخه فروش شما چند ماه طول می کشد، پس هر چند هفته یک ایمیل برای ارسال آماده کنید.
۲. به طور مداوم کیفیت پیام هایتان را ارتقا دهید
به آنها بگویید که چه چیزی قرار است بشنوند! اگر پیشنهادی برای دانلود در سایت خود قرار داده اید حتما اطلاعاتی که لازم است مشتری بداند را برای او بنویسید. از آنها سوال های بیشتری بپرسید تا بفهمید که چه چیزهای دیگری دوست دارند یاد بگیرند و طبق نیازهای آنها پیام های خود را بهبود بخشید.
۳. تصمیم بگیرید که چه چیزی قرار است به آنها بدهید
این بخش تنها با هدف گذاری روی تولید محتوا بدست می آید. شما می توانید پست های وبسایت خود را در قالب ایمیل های پرورش سرنخ برای مشتریانتان ارسال کنید. این کار نه تنها اطلاعات بیشتری در اختیار آنها قرار می دهد بلکه آنها را به وب سایت شما می کشاند، جایی که شما می توانید با آنها در زمینه کسب و کار تعامل بیشتری برقرار کنید. ساده است، این طور نیست؟
در انتخاب هدف گذاری کسب و کار آنلاین ، متفاوت باشید
برای مثال میخواهید در حوزه پوشاک بهصورت فروشگاه آنلاین فعالیت کنید. رقبای شما زیاد هستند؛ و با انواعی از رقابتها در عرصه مانتو، شلوار، لباس مجلسی و… روبهرو میشوید. در اینجا بهتر است به این فکر کنید که چه چیزی کم است و یا بهتر است چه چیزی متفاوت باشد. برای مثال میتوانید توجه خود را بر روی لباسهای مذهبی معطوف نمایید؛ زیرا نسبت به موضوع کلی، خاص تر و رقابت بر سر آن پایین تر می باشد.
در این مقاله سایت دالین وب مهم ترین دلایل موفقیت کسب و کارهای اینترنتی را فهرست کرد. اگر قصد راه اندازی کسب و کاری دارید و به دنبال این هستید که پولساز ، سودآور و دارای پایداری باشد باید این موارد را به درستی در کسب و کارتان رعایت و پیاده سازی کنید. همه سایت های بزرگ و موفق ، با رعایت همین اصول ساده ولی مهم به ، پیشرفت های عظیم رسیده اند.
برای راه اندازی سایت بعد از انتخاب و خرید دامنه و ثبت آن، از هاست باکیفیت و مطمئن استفاده کنید . با استفاده از سفارش طراحی سایت وردپرس ، در هزینه های طراحی و راه اندازی وب سایت صرفه جویی می کنید و می توانید از پس انداز این پول ها جهت رشد کسب و کارتان استفاده کنید.
نتیجه گیری برای هدف گذاری در کسب و کار آنلاین
همه کسب و کارها در ابتدای مسیر شروع کار به رشد فکر می کنند. هدف همه ما پس از رسیدن به درآمد رشد و توسعه بازار کسب و کاری است که راه انداخته ایم. در چند سال اول شرکت ها برای بقا در بازار تلاش می کنند. به تدریج با اطمینان از نزدیک شدن به هدف ها، رشد کسب و کار به برنامه های مدیران اضافه می شود.
تمامی ابزارها و راهنمایی که ما اینجا برای شما توصیف کردیم در دسته فاکتورهای رشد کسب و کاری است که به شما کمک می کند مسیر پیشرفت خودتان را بیابید. فراموش نکنید در حالی که احتمالاً با اجرای این فاکتورها فوراً رشد را تجربه نخواهید کرد، شما نیاز دارید که به صورت مداوم و سیستماتیک برنامه خود را پیش ببرید تا آرام آرام پیشرفت را حس کنید. اگر یک هدف گذاری و استراتژی رشد کسب و کار جواب نداد، آماده باشید که عقب نشینی کنید، یک برنامه جدید بنویسید و دوباره تلاش کنید.
ممنون از شما که تا این لحظه با ما همراه بودهاید، برای مشاهده مقالات ویدئو های آموزشی بیشتر، لطفا از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
در ادامه مقالات بخش کسب و کار اینترنتی را از دست ندهید.
۶ مزیت فوق العاده طراحی فروشگاه اینترنتی
مزایای شگفت انگیز طراحی سایت با وردپرس
۹ نکته جهت طراحی و ساخت سایت فروشگاهی
طعم شیرین درآمد فروشگاهی با طراحی سایت اینترنتی
۳ روش تضمینی برای شروع یک کسب و کار اینترنتی پر درآمد
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بوده است، لطفا نظرات خود را از طریق کامنت به ما منتقل کنید تا روحیه بگیریم
موفق باشید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.