۴ راز شگفت انگیز قبل از انتخاب هاست مناسب

497 بازدید
بهترین هاست برای سایت | تغییر هاست و دامنه

هاست را از کجا بخریم؟ یکی از سخت‌ترین انتخاب هر مدیر وبسایت، تهیه مناسب‌ترین هاست است. اما توضیحات کاملی از ملاک‌های خرید هاست را در هیچ منبعی نمی‌توان آموخت. پس از مطالعه این مقاله، شما آگاهانه می‌توانید هاست خود را تهیه و از خطاهای عمده سایت که از هاست‌های نامناسب است، خلاص شوید. همچنین انتخاب هاست مناسب ۵۰ درصد امنیت یک وبسایت را تامین می‌کند که شما با یک تیر دو نشان خواهید زد.

ابتدا توضیحاتی را برای کاربران مبتدی اضافه کنیم، اگر شما قصد راه اندازی یک سایت را داشته باشید بدون شک به یک فضا برای ذخیره سازی اطلاعات وب سایت خود نیاز دارید. هاست یا میزبانی وب، محلی است که تمام فایلهای وب سایت شما در آن دخیره می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هاست می توانید مقاله آشنایی با هاست و خدمات میزبانی وب را مطالعه نمایید.

در این مقاله قصد داریم شما را با مهم ترین ویژگی های یک هاست مناسب آشنا کنیم. در واقع اگر شما در حال انتخاب هاست هستید، هاست شما باید دارای این ویژگی ها باشد. در این جمع بندی، به ۱۹ نکته ای اشاره شده که هنگام انتخاب میزبان وب باید به دنبال آنها باشید.

لطفا قبل از خرید هاست یا انتقال هاست این مقاله را بخوانید

هاست چیست؟ میزبانی وب سایت به چه معنا است؟

هاست درواقع به فضایی اطلاق می‌گردد که می‌توان از آن برای ذخیره و بازخوانی اطلاعات وب‌سایت خود استفاده کنید. میزبانی وب یا وب هاستینگ (Web Hosting) درواقع به شرکت ، یا سازمان و یا اشخاصی گفته می‌شود که در قبال دریافت مبلغ مشخصی فضای مشخصی را برای مدت معین برای کاربر فراهم می‌کنند تا بتواند اطلاعات وب‌سایت خود را در آن پیاده کند.

منابع ذخیره‌سازی اطلاعات شما(هاست) معمولاً به شرح زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

۴ راز شگفت انگیز قبل از انتخاب هاست مناسب که حتما باید بدانید!

 

۱- معرفی هاست اشتراکی یا سرور اشتراکی سایت

Shared Hosting درواقع نوعی از میزبانی وب است که در آن شرکت ارائه‌دهنده این خدمت یک سرور تهیه کرده و توسط کنترل پنل، فضای آن را بین مشتریان خود تقسیم می‌کند. در این نوع هاست‌ها منابع CPU و RAM بین نفرات به اشتراک گذاشته می‌شود.

در هاست های اشتراکی فضایی مانند یک ساختمان را در نظر بگیرید که دارای واحدهای زیادی است و شما می‌توانید یکی از واحدهای آن را خریداری یا اجاره نمایید. این قبیل هاست ها دارای محدودیت و قوانین مشخصی هستند و کاربران برای استفاده از این نوع هاست ها لازم است این قوانین را رعایت کنند.

 

۲- آشنایی و انتخاب هاست اختصاصی یا سرور اختصاصی سایت

انتخاب هاست‌های اختصاصی به مانند یک خانه چند طبقه دارای حیاط هستند که قوانین این هاست دست شماست و نیازی نیست آن را با کسی شریک شوید. منابع، پهنای باند و… مخصوص به خود شماست و شما مقدار آنها را تعیین خواهید نمود.

 

هاست‌ اشتراکی و اختصاصی ، به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند

۱- معرفی هاست ویندوزی برای طراحی سایت ASP.net

از دیگر انواع میزبانی‌ها ، هاست ویندوزی است. منظور از نام ویندوز برای این دسته از خدمات این است که هاست آن ویندوز سرور است. اینکه برای سایت خود هاست ویندوز تهیه کنید و یا دیگر انواع هاست برمی‌گردد به اینکه از سایت خود چه توقعی دارید و درواقع هدف از طراحی سایت فروشگاهی شما چیست و مهم‌تر از آن اینکه زبان برنامه‌نویسی سایت شما چیست؟ هاست ویندوز از زبان‌های ASP.NET و دیتا بیس MSSQL پشتیبانی می‌کنند. طراحی سایت اختصاصی را از خدمات دالین وب بخواهید.

 

۲- آشنایی با هاست لینوکسی در طراحی سایت وردپرس

از دیگر انواع هاست‌ها ، نوع لینوکسی است که مربوط به سرورهای لینوکس است. سرورهای لینوکس دارای محبوبیت بالاتری هستند و طرفداران بیشتری نسبت به انواع هاست‌ها دارند که دلیل آن را می‌توان به دلیل متن باز بودن و رایگان بودن آن دانست. این سرورها از زبان برنامه‌نویسی PHP و دیتابیس مای اسکیو ال پشتیبانی می‌کنند. انتخاب هاست لینوکس میتوان خرید مناسبی برای سایت وردپرس باشد.

 

هاست دانلودی چیست؟ چه هاست دانلودی بخریم؟

در هاست دانلودی سروری را در اختیار شما قرار می‌دهند که دارای پهنای باند زیادی است ؛ که این امکان را به شما می‌دهد تا فایل‌های دانلودی خود را با حجم زیاد در آنجا آپلود کنید. با این کار فشار دانلود و آپلود اطلاعات از سرور سایت جدا خواهد شد و بار آن بر روی یک سرور قدرتمند که مخصوص این کار می‌باشد قرار می‌گیرد.

سایت‌های اشتراک فیلم و موزیک که اطلاعات بسیار زیادی را در سایت خود ارائه میدهند، انتخاب هاست دانلود اولویت اول آن هاست.

خرید و انتخاب هاست قدرتمند

راهنمای انتخاب هاست مناسب

در ادامه سعی میکنیم با بیان توضیحاتی کامل انتخاب هاست مناسب را برای شما راحت کنیم. قیمت و خرید هاست قدرتمند همیشه یک دغدغه اساسی برای صاحبان کسب و کار است.

۱-ابتدا تعیین کنید چه وب‌سایتی دارید و از هاست دقیقاً چه انتظاراتی دارید ؟

نکته مهمی که وجود دارد اینکه، هر کسی با توجه به توان مالی و نوع وب‌سایتش باید منابع مورد نیازش را برای خرید هاست انتخاب کند. شما باید ابتدا بدانید که چه سایتی راه‌اندازی می‌کنید!

بدون شناسایی نیاز سایتتان نمی‌توانید یک هاست خوب تهیه کنید، من در اینجا چند سؤال کلیدی در این زمینه نوشتم، سعی کنید با دقت به این سؤالات پاسخ دهید و نیازهای وب‌سایتتان را کاملاً شناسایی کنید :

موضوع وب‌سایت شما چیست، چه نوع وب‌سایتی می‌خواهید راه‌اندازی کنید ؟

آیا می‌خواهید سایت دانلود فیلم با حجم بالا راه‌اندازی کنید یا یک سایت شخصی با حجم کمتر از ۱GB راه‌اندازی می‌کنید؟

پلتفرم شما برای راه اندازی و سفارش طراحی سایت چیست؟

بزرگی سایت طراحی شده شما چقدر است و تا چه میزان توسعه میپذیرد ؟

آیا روزانه بازدیدکننده زیادی دارید یا به تازگی می‌خواهید سایتتان را راه‌اندازی کنید ؟

در ابتدا به سؤالات بالا پاسخ بدهید، در ادامه سعی کنید هاستی را انتخاب کنید که بتواند پاسخگوی نیازهای سایت شما باشد.

 

۲- هاست شما باید آپ تایم (میزان دسترسی مداوم) بالایی داشته باشد.

منظور از آپ‌تایم (Uptime) مقدار ساعاتی در طول روز است که سایت شما در دسترس قرار دارد که از ۱۰۰ درصد تعیین می‌شود. امروزه اکثر شرکت‌های هاستینگ ادعا می‌کنند که دارای سرویس‌هایی با آپ‌تایم ۹۹.۹۰ درصدی هستند و اساساً هر رقمی کمتر از ۹۹ درصد غیرقابل‌قبول است.

معمولاً هاستی که آپ تایم زیر ۹۹ درصد دارد دیگر یک هاست مناسب تلقی نمی‌شود.

آپ تایم در هر شرکت هاستینگ یک درصد خاصی دارد شما باید :

یه هاست مطمئن و پایدار برای خود تهیه کنید که همیشه بالا باشد و قطعی‌های پی در پی نداشته باشد. طبق یک آمار معتبر استاندارد جهانی آپ تایم در سرویس‌های هاست اشتراکی ۹۹ درصد در طول سال هست. آپ تایم ۹۹ درصد در یک سرویس هاست به این معنی که این هاست در طول سال ۳۶۲ روز کاملاً فعال یا در دسترس بوده و احتمال دارد ۳ روز یا ۷۲ ساعت در طول سال قطعی‌های کوچیکی داشته باشد.

خرید هاست بدون قطعی

شما باید بدانید که آپ تایم ۱۰۰ درصد و بدون هیچ قطعی تو هیچ یک از شرکت‌های هاستینگ واقعیت ندارد. راه‌های مختلفی برای دستیابی به اطلاعات آپتایم یک هاست وجود دارد. برای اینکه متوجه شوید زمان uptime سایت شما چقدر است می‌توانید از ابزارهای مانیتورینگ uptime robot استفاده کنید.

بعد اینکه در این سایت عضو شدید، آدرس دامنه موردنظرتان را وارد می‌کنید و این ابزار به صورت روزانه ، هفتگی و ماهانه هر سایتی را ثبت کنید زیر نظر دارد و هر موقعی که سایت از دسترس خارج شد به شما ایمیل می‌زند.

خواندن این مقاله  شرکت طراحی سایت دالین وب و خدمات آن را بیشتر بشناسیم

کار جالبی که می‌توانید با این ابزار انجام دهید، این هست که رقبایتان را در این سرویس اضافه کنید و ببینید کدام رقیب از آپتایم بالایی برخوردار هست و انتخاب هاست آنها از کدام شرکت است.

۳- از یک هاستینگ معتبر خدمات میزبانی بگیرید.

سابقه و قدمت شرکتی که قصد خرید هاست از آن را دارید خیلی مهم است. حتماً از یک شرکت هاستینگ معتبر استفاده کنید. شرکت های هاستینگ تازه تأسیس زیادی وجود دارد که اکثراً خدمات مناسبی ارائه نمی‌کنند. یک راه ساده برای پیدا کردن هاستینگ معتبر نظرات مشتریان است. ببینید افراد چه تجربه‌ای با این شرکت‌ها دارند.

متأسفانه تاریخ هاستینگ در ایران نشان داده، بسیاری از هاستینگ‌ها بعد از مدتی فعالیت و جذب مشتری و درآمد مناسب مشتری‌ را به امان خدا رها می‌کنند.

بنابراین حتماً در هنگام انتخاب هاست چک کنید :

آیا یک شرکت معتبر پشتوانه سایت هاستینگ هست؟

خدمات پشتیبانی سایت هاستینگ از کیفیت مناسبی برای پاسخگویی به مشتری بهرمند باشد؟
و …

۴-  هاستینگ موردنظر باید دارای پلن‌های مختلف و قابل ارتقا باشد.

شرکت هاستینگ باید انواع هاست با پلن‌های متفاوت را ارائه کند تا بتواند در هر سطحی نیاز مشتری را برآورده کند.

بررسی کنید آیا هاستینگ مدنظر برای زمانی که به منابع بیشتری احتیاج دارید مناسب است؟ آیا هاستی که تهیه کرده‌اید قابل ارتقاء است؟ توجه به این نکات باعث می‌شود زمانی که وب‌سایت شما نیاز به منابع بیشتری داشت بدون هیچ دغدغه‌ای هاست خود را ارتقاء دهید.

۵- هاست باید از چند ادان دامین پشتیبانی کند.

ادان دامین به امکان راه‌اندازی چند سایت با آدرس دامنه و محتوای متفاوت بر روی یک هاست گفته ‌می‌شود.

تصور کنید بعد از راه‌اندازی سایتتان تصمیم به راه‌اندازی ۳ سایت دیگر با دامنه متفاوت و محتوای متفاوت می‌گیرید، این برای شما مقرون به‌صرفه نیست که بخواید سه هاست دیگر هم برای این دامنه‌ها تهیه کنید. برای همین توجه کنید که شرکت ارائه دهنده هاست قابلیت ادان دامین داشته باشد.

ادان دامین امکانی هست که به شما اجازه می‌دهد چند سایت متفاوت با محتوای متفاوت بر روی یک هاست راه‌اندازی کنید.
با این حساب اگر یه هاست ۳ ادان دامین داشته باشد، یعنی شما می‌توانید به غیر از سایت اصلی که دارید، ۴ سایت دیگر با محتوای متفاوت بر روی هاست خود راه‌اندازی کنید.

بنابراین سعی کنید هاستی بخرید که حداقل ۲ الی ۴ ادان دامین داشته باشد، این امکان میتواند در آینده خیلی برای شما مفید باشد.

۶- به قیمت هاست بیشتر توجه کنید.

این روزها سایت‌های زیادی در زمینه ارائه خدمات هاست فعالیت دارند، از این‌رو قیمت رقابتی در بین شان ایجاد شده که باید بررسی کرد کدام شرکت هاست با امکانات بهتر و قیمت مناسب ارائه می‌دهد.

از طرف دیگر قیمت‌های پایین‌تر از حد معقول هم قابل اعتماد نیستند. گاهی شرکت‌های ارائه دهنده هاست با به‌کارگیری سخت‌افزار ضعیف، راه‌اندازی تعداد بالایی سایت روی یک سرور، پشتیبانی ضعیف و … سعی در کاهش هزینه دارند که این موضوعات می‌تواند به ضرر مدیران وب‌سایت‌ها تمام شود.

سعی کنید از شرکت‌های معتبر و رسمی که قیمت سرویس هایشان منطقی هست میزبانی تهیه کنید.

 

۷- از هاستینگ‌هایی هاست بگیرید که حداقل تا ۷ روز امکان بازگشت وجه را داشته باشند.

چنانچه شرکتی برروی سرویس‌های خود گارانتی بازگشت وجه بگذارد، از خدماتی که ارائه می‌دهد اطمینان کامل دارند. بعضی از هاستینگ ها در صورت ناراضی بودن از سرویس تا ۳۰ روز مبلغی که برای هاست پرداختید را به شما عودت می‌دهند.

از شرکت‌های هاستینگ بپرسید در صورتی که تا قبل از ۷ روز از خریدتون منصرف شدید وجه شما را بدون کسر هیچ خسارتی بازگشت می‌دهند یا نه ؟
قبل از خرید هاست مناسب قوانین بازگشت وجه شرکت‌های هاستینگ را مطالعه کنید، چرا که برخی از هاستینگ‌ها قوانین سخت‌گیرانه در زمینه عودت وجه دارند و تنها در شرایط خاص وجه شما را عودت می‌دهند.

مطالب مرتبط: بهترین سایت خرید دامنه و هاست

۸- اهمیت بکاپ گیری منظم از اطلاعات در انتخاب هاست وب سایت

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب هاست مناسب باید در نظر بگیرید بکاپ گیری منظم است. گاهی اوقات با وارد کردن یک کد اشتباه یا نصب یک افزونه مخرب در سیستم مدیریت محتوای سایتتان کل سایت شما از کار می‌افتد. یا این که بر اثر حادثه هارد شرکت‌های هاستینگ که اطلاعات سایت شما روی آن‌ها نگهداری می‌شود بسوزد و از کار بیوفتد.

در این شرایط شرکت‌های هاستینگ باید یک بکاپ کامل از هاست شما داشته باشند و در صورت بروز هر مشکلی بتوانند سایتتان را مثل روز اول برگردانند. پس قبل از خرید و انتخاب هاست بهتر است سؤالات زیر را از شرکت هاستیگ مدنظر در مورد بکاپ گیری بپرسید :

اهمیت بکاپ گیری از سایت

آیا سیستم بکاپ گیری از فول بکاپ پشتیبانی می‌کند ؟
آیا امکان بکاپ گیری از کل اطلاعات سایت از طریق کنترل پنل هاست امکان پذیر است ؟
آیا خودم می‌توانم بکاپ های سایتم را از طریق هاست بازگردانی کنم و سایتم رو به حالت اولیه برگردانم ؟
آیا بکاپ های سایت ما را فقط روی همان سرور نگه می‌دارید یا برای احتیاط فایل بکاپ ها را در یک یا چند سرور یا هاست های مجزای دیگری هم برای مواقع اضطراری ذخیره می‌کنید ؟

علاوه بر بکاپ های شرکت هاستینگ، سعی کنید خودتان هم از سایت فول بکاپ بگیرید تا زمانی که با مشکلی مواجه شدید بتوانید سایت را به حالت قبل بازگردانید.

۹- قبل از خرید هاست مطمئن شوید که شرکت پشتیبانی ۲۴ ساعته داشته باشد.

یکی از موارد مهم دیگری که در انتخاب هاست مناسب باید به آن توجه کنید پشتیبانی ۲۴ ساعت در ۷ روز هفته است.

برای اینکه از پشتیبانی خوب یک شرکت هاست اطمینان حاصل کنید، کافی است در زمان غیر از ساعات اداری با آنها در تماس باشید و برای خرید هاست از آنها کمک بگیرید! آیا در اسرع وقت جوابتان را می‌دهند یا بعد از چند ساعت جواب سؤالتان را می‌دهند ؟

از هر جایی که هاست تهیه می‌کنید، بپرسید در صورتی که در هنگام کار با هاست به سؤال یا مشکلی برخوردید تا چه حد به شما کمک می‌کنند ؟ آیا باید سؤالاتتان را از طریق تیکت یا ایمیل بپرسید یا از طریق امکان چت آنلاین سایت و تلفن ؟؟

از پشتیبان شرکت مدنظر بپرسید آیا مشکلات احتمالی سیستم مدیریت محتوا ها را برای شما رفع می‌کنند یا خودتان باید در اینترنت راجع به مشکلات تحقیق کنید ؟

پس پشتیبانی هر هاستینگی باید ضمن حفظ ادب و احترام، برای مشتری رضایت‌بخش و راهگشا باشد.

راه‌های ارتباطی مناسب برای برقراری ارتباط با شرکت مانند تلفن‌های تماس، سیستم چت آنلاین، تیکت، ایمیل و … باید موجود باشد. از همه مهم‌تر نیروهای متخصص شرکت باید بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگو مشتریانشان باشند.

۱۰- قبل از خرید هاست مناسب نظرات مشتریان سایت را مطالعه کنید

این مورد، از جمله مهم‌ترین مواردیست که در هنگام انتخاب هاست باید به آن توجه داشته باشید.

طبیعتاً برای بررسی نظرات مشتریان فعلی نباید فقط به نظرات مثبت موجود در سایت هاستینگ‌ اکتفا کنید، بلکه باید کمی خلاقیت به خرج دهید. برای این کار پیشنهاد می‌کنم به فروم های مخصوص هاستینگ، شبکه‌های اجتماعی و مقالات سایت مراجعه کنید و نظرات کاربرانی که از خدمات و پشتیبانی هاستینگ های ایرانی استفاده کرده اند، را ببینید.

همواره اگر یک هاستیگ توانسته باشد رضایت مشتریانش را به دست آورده باشد به‌احتمال زیاد برای شما هم انتخاب مناسبی است. بنابراین حتماً قبل از خرید هاست از تجربه دیگر کاربران استفاده کنید تا در انتخاب هاست موفق باشید.

۱۱- زمان پاسخ دهی سرور را بررسی کنید

منظور از زمان پاسخ دهی یا Response Time، مدت‌ زمان بین وارد کردن آدرس دامنه و زدن کلید enter تا زمانی است که سرور این درخواست را پردازش و اجرا می‌کند. به‌ عنوان‌ مثال، در مورد سایت هایی که با ثبت آدرس آن‌ها در مرورگر، بدون اینکه چیزی بارگذاری شود مدتی طول می‌کشد تا نام آن‌ها در نوار عنوان دیده شود، زمان پاسخ‌دهی سرور ضعیفی دارند.

خواندن این مقاله  عوامل رشد میزان خرید در فروشگاه اینترنتی

زمان پاسخ‌دهی سرور که با عنوان (Time To First Byte به معنای زمانی که تا بارگذاری اولین بایت طول می‌کشد) نیز شناخته می‌شود، که این شاخص‌ عملکرد و بازده سایت شما را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. هر چه بارگذاری سایت بیشتر زمان ببرد، احتمال اینکه کاربر سایت تان را ترک کند، افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این، سرعت سایت شما بر رتبه‌ای که گوگل در نتایج خود برای آن در نظر می‌گیرند نیز تأثیر زیادی دارد.

سرعت سرورهای ایرانی

هاستینگ های ایرانی بسیار کم از زمان پاسخ‌دهی سرور خود صحبت می کنند، اما معمولاً قیمت‌هایی که ارائه می‌دهند می‌تواند شاخص خوبی در این زمینه باشد، چرا که خرید و مدیریت تجهیزات و زیرساخت‌های پیشرفته ابداً ارزان تمام نمی‌شود. از این رو برای سنجش زمان پاسخ‌ دهی سرور هاست موردنظر می‌توانید چند نمونه از سایت‌های تحت میزبانی آن ها را با استفاده از سایت بایت چک و بررسی کنید.

فضای میزبانی و انتخاب هاست قلب هر وب‌سایت اینترنتی هست و اگه کوچک‌ترین مشکلی درون فضای میزبانی شما ایجاد شود میتواند کسب و کار شما را به‌طور کامل نابود کند.

 

انواع پنل کاربری برای مدیریت هاست اشتراکی و اختصاصی

با انتخاب هاست با کیفیت، در پنل کاربری هاست امکان مدیریت تمام بخش‌های هاست را به شکل فوق‌العاده آسان، به شما خواهد داد.

برای افرادی که دانش کد نویسی تحت شبکه را بلد نیستند، پنل کاربری بسیار ضروری و واجب است و به آن‌ها کمک می‌کند بهتر بتوانند هاست خود را مدیریت کنند.

 

سه مورد از مشهورترین پنل‌های کاربری در انتخاب هاست 

پنل مدیریت همه ی هاست ها با هم یکسان نیستند. پس از خرید و انتخاب هاست میتوانید از طریق پنل اختصاصی خود نیازهایتان را برطرف کنید. در ادامه در مورد پنل های مختلف برای شما توضیحاتی میدهیم.

۱- پنل مدیریت هاست سی پنل cPanel

این پنل که ساخت کشور آمریکا هست، به شما این امکان را می‌دهد که به اکثر بخش‌های مدیریتی هاست دسترسی یابید و به آسان‌ترین شکل ممکن آن را مدیریت نمایید.

۷۵ تا ۸۰ درصد هاست‌ها از این کنترل پنل برای مدیریت هاست کاربران استفاده می‌کنند.

 

۲- پنل مدیریت هاست دایرکت ادمین direct admin

دایرکت ادمین نیز بسیار شبیه سی‌پنل است و مربوط به هاست‌هایی می‌باشد که سرور آن‌ها در ایران باشد. شاید برای شما سوال باشد که چرا با وجود پنل قدرتمند cPanel نیاز به پنل دیگری است؟

در پاسخ باید گفت که پنل مدیریت هاست سی پنل، دسترسی کشور ایران را برای استفاده از ابزار‌های آن بسته است و برای استفاده از این پنل، نیاز به دور زدن این محدودیت‌ها می‌شود.

 

۳- پنل مدیریت هاست پلسک plesk

پلسک مربوط به هاست‌های ویندوزی می‌باشد و بهترین عملکرد را بر روی سرور‌های ویندوزی داراست. یا به عبارت بهتر مربوط به هاست‌های ویندوزی است. این مدل هاست‌ها برای asp.net بهینه سازی شده است.

 

یک هاست مناسب باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

۱. فضای ذخیره سازی (Storage)

یکی از مهم ترین فاکتور ها در انتخاب هاست، میزان فضا است. هنگام انتخاب میزبانی وب خود ، بدیهی است که یکی از نگرانی های اصلی شما این باشد که “چه مقدار اطلاعات می توانم ذخیره کنم؟” برای اکثر وب سایت های کوچک و متوسط ، متوجه خواهید شد که چندین گیگابایت فضای ذخیره سازی کافی است، مثال برای یک وبسایت متوسط ۲ گیگ فضا مناسب است البته این موارد نسبی بوده و در نهایت نسبت به نیاز شما تعیین می شود.

البته برخی از میزبان ها ممکن است “فضای ذخیره سازی نامحدود” را ارائه دهند، لازم به ذکر است که این فضا در صورتی که شما دارای یک سایت دانلود فایل یا فیلم باشید مناسب دانلود نیست و فقط مختص به فایل های اصلی و عکس های وب سایت شما است. شما برای ذخیره سازی فایل های دانلودی مانند فیلم نیاز به خرید هاست دانلودی خواهید داشت.

۲. پهنای باند (Bandwidth)

هنگام انتخاب هاست یا میزبان وب، در پلن های ارائه شده معمولاً فضای ذخیره سازی و پهنای باند را در کنار هم خواهید دید. پهنای باند معمولا به صورت ماهیانه تعیین می شود. اما پهنای باند چیست؟

این مقدار داده ای است که میزبان به شما و بازدیدکنندگان شما اجازه می دهد در یک ماه مشخص مصرف کنید. برای مثال حجم مورد نیاز برای بارگذاری وب سایت شما ۱ مگابایت است در این حالت اگر پهنای باند ماهانه شما ۱۰ مگابایت باشد، اگر بازدید کننده ای سایت شما را مشاهده کند ۱ مگابایت از این پهنای باند را مصرف کرده است. این بدان معناست که شما می توانید در آن ماه حداکثر ۱۰ بازدید کننده داشته باشید.

در صورتی که شما یک سایت پربازدید دارید، پهنای باند یکی از مهم ترین موارد در انتخاب هاست برای شما خواهد بود، البته درست مانند فضای ذخیره سازی، برخی از میزبان ها پهنای باند “نامحدود” را ارائه می دهند.

۳. تعداد دامین و ساب دامین

شما از طریق یک هاست می توانید چندین سایت ایجاد کنید، یعنی اینکه برای مثال اگر شما صاحب ۱۰ وب سایت باشید، اطلاعات تمامی سایت ها روی یک هاست باشد. اما این قابلیت زمانی اجرایی است که هاست شما از تعداد دامین و ساب دامین پشتیبانی کند، اگر شما قصد ایجاد چندین سایت بر روی یک فضای میزبانی را دارید، حتما قبل از انتخاب هاست از تعداد دامین ها و ساب دامین ها اطمینان حاصل کنید.

۴. پشتیبانی از پایگاه داده (Database)

امروزه حتی وب سایت های کوچک و نوپا نیز دارای یک پایگاه داده هستند. و پشتیبانی از پایگاه داده یک ویژگی ضروری برای هر میزبان است، البته بیشتر میزبان ها MySQL را ارائه می دهند. اما اگر PostsgreSQL ، Oracle ، SQL Server یا موارد دیگر را ترجیح می دهید باید به دنبال یک هاست مناسب باشید.

لازم به ذکر است که در بسیاری از ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب، برای پایگاه داده نیز محدودیت هایی از جمله حجم پایگاه و تعداد پایگاه های داده اعمال شده که قبل از انتخاب هاست حتما باید این موارد را بررسی کنید.

۵. پشتیبانی از ایمیل

بسیاری از میزبانان وب نیز برای دامنه های شما حساب ایمیل ارائه می کنند. این خدمات ممکن است در تعداد اکانت ایمیل یا تعداد ایمیل ارسالی شامل محدودیت هایی باشد که در صورتی که بخواهید از این قابلیت استفاده کنید حتما قبل از انتخاب هاست این مورد را بررسی کنید. همچنین بررسی ویژگی هایی چون ادغام با Google Apps (برای رابط Gmail) ارسال ایمیل از طریق IMAP یا POP نیز مهم است.

۶. دسترسی به Shell

این مورد در صورتی مفید است که شما یک کاربر حرفه ای باشید، با استفاده از این ویژگی دستورات مورد نیاز شما از طریق SSH وارد سرور شما می شود. و شما قادر به اعمال تغییرات زیادی با سرعتی بیشتر خواهید بود. برای مثال اگر شما نیاز به تغییر مجوز (Change Permissions) فایلی در هاست خود را داشته باشید به جای استفاده از مدیریت فایل هاست، می توانید این تغییرات را در محیط Shell اعمال کنید.

پس فقط در صورتی که شما یک کاربر حرفه ای باشید می توانید این قابلیت را نیز قبل از انتخاب هاست مورد بررسی قرار دهید.

۷. دارای Cron Jobs

Cron jobs یکی دیگر از ویژگی های مهم در یک میزبان وب است، اگر شما در حال جستجو برای انتخاب هاست مناسب هستید حتما از وجود این ویژگی در میزبان اطمینان حاصل کنید. Cron jobs یک “برنامه مبتنی بر زمان” است که می توانید از آن برای انجام امور خاصی در سرور، در زمان های مشخص استفاده کنید.

خواندن این مقاله  ساخت وبلاگ و آینده روشن در رشد کسب و کار اینترنتی

۸. پشتیبانی از زبان های مختلف

اطمینان حاصل کنید که قبل از انتخاب هاست ( میزبانی که قصد دارید انتخاب کنید) از زبانهای سمت سرور که می خواهید استفاده کنید پشتیبانی می کند. ممکن است شما قصد داشته باشید در اغاز کار و یا در آینده از PHP یا Python و یا Ruby on Rails یا دیگر زبان های برنامه نویسی استفاده کنید، پس لازم است قبل از انتخاب هاست از پشتیبانی میزبان از زبان های مورد نیاز خود اطمینان حاصل کنید.

۹. قابلیت پشتیبان گیری و تهیه بکاپ

به هیچ وجه به میزبان خود اعتماد نکنید. ممکن است هاست شما حتی بیشتر از رایانه های شخصی در معرض از دست دادن اطلاعات ذخیره شده باشد. پس نیاز است تا بررسی کنید میزبان شما در صورت وجود چنین مشکلاتی چه گزینه های پشتیبانی را ارائه می دهد. مباحث مربوط به پشتیبان گیری از مهمترین ویژگی هاییست که شما باید قبل از انتخاب هاست بررسی کنید.

اگر آنها خدماتی در این خصوص انجام نمی دهند، بررسی کنید که آیا شما دسترسی های لازم برای گرفتن نسخه پشتیبان از سایت را دارید یا نه. قبل تر در خصوص پشتیبان گیری از سایت مقاله ای منتشر شده که در صورت نیاز می توانید مقاله آموزش گرفتن نسخه پشتیبان از سایت را مطالعه نمایید.

۱۰. قابلیت نصب آسان

بسیاری از میزبانان وب از سیستم های وبلاگ نویسی یا CMS های مطرح پشتیبانی می کنند. برای مثال به راحتی می توان گفت اکثر خوانندگان این مقاله از طرفداران وردپرس هستند. بسیاری از میزبانان وب قابلیت نصب با یک کلیک را برای چندین سیستم مدیریت محتوا در هاست ارائه کرده اند که برای کاربران مبتدی می تواند مفید باشد. در زمینه طراحی سایت وردپرس این مورد بسیار مهم است.

ملاک خرید و انتخاب هاست مناسب از دیدگاه دالین وب

شاید تا اینجا با این سؤال مواجه شده‌اید که چه نوع هاستی برای ما مناسب است و همچنین چه شرکتی می‌تواند هاست بهتری را به ما ارائه دهد؟ ما به شکل کامل و رایگان در این مقاله نکات خرید و انتخاب هاست مناسب جهت طراحی سایت را توضیح داده‌ایم، این مقاله مرجع شما خواهد شد.

در ادامه ملاک‌های انتخاب هاست مناسب را برای شما لیست نموده‌ایم:

انتخاب هاست مناسب

 

۱- اعتبار شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب

فرض کنید که یک سایت نوپا دارید و پس از خرید هاست و گذشت یکسال یک سایت پرطرفدار باشید، به یک باره شرکت موردنظر تصمیم به قطع خدمات‌دهی می‌کند و یا ورشکسته شده و شما از آن بی اطلاعید و به یکباره پس از پیامی که از سمت شرکت هاستینگ می‌آید، در خوش بینانه ترین حالت، به شما فرصت جابه‌جایی به شرکت دیگری دهد و در یک فرصت محدود شما می‌بایست تمام این ملاک‌ها را دوباره بررسی کنید که تقریبا غیر ممکن است.

چه باید کرد؟

راهکار‌های ما برای این مورد:

  • توجه کنید که شرکت هاستینگ انتخابی چه شرکتی است؟
  • چه خدماتی ارائه می‌دهد؟ مجوزهای آن چیست؟
  • چه سرور‌هایی ارائه می‌دهند؟ به چندین نفر خدمات ارائه می‌دهند؟
  • چند سال در این زمینه در حال فعالیت هستند؟ کادر پشتیبانی آن‌ها چند نفره است؟
  • آیا در دیگر سایت‌ها از آن‌ها به نیکی یاد شده است؟ 
  • و در انتها چه برندها و شرکت‌هایی توسط این شرکت میزبانی می‌گردند.

این سوالات از مهم‌ترین عوامل برای اعتماد‌سازی کاربران است که شرکت مد‌نظر شما میبایست این حداقل‌ها را داشته باشد.

این اطلاعات و بسیاری از اطلاعات دیگر را می‌توان از بخش تماس با ما در وب‌سایت شرکت موردنظر استخراج کرد و یا از پشتیبان فروش آن‌ها جویا شد.

 

۲- پشتیبانی دائم و قدرتمند در حداقل زمان ممکن در انتخاب هاست

فکر کنید که شما مدیر یک وبسایت پر‌ترافیک و مشهور هستید و زمان برگزاری کمپین فرا رسیده و چندین میلیون خرج تبلیغات برای ترافیک بیشتر و خرید نموده‌اید، به یکباره سایت DOWN شود و پس از پیگیری مساله، اختلال در سرور هاستی که به شما قول ۹۹.۹ درصد آپ بودن(فعال) داده، رخ داده است و شما جز قبول زیان و ضرر، هیییییییچ راهی نخواهید داشت و به هیچ عنوان نیز شرکت هاستینگ در قبال ضرر وارده، پولی پرداخت نخواهد کرد.

چه باید کرد؟

راهکار‌های ما برای این مورد:

  • تست چندین ماهه هاست شرکت X از لحاظ عملکرد دقیق سرور، سرعت، پشتیبانی و سپس خرید و انتقال سایت ‌است.
  • سوالات مورد یک حتما باید توسط هاست پاسخ داده شود تا شکست در انتخاب هاست به حداقل برسد.

نتیجه گیری: هاست شما بعد از خرید نیاز به مدیریت مستمر دارد. نیاز به پشتیبانی دارد. به‌عنوان‌مثال ایرادی در وب‌سایت شما وجود دارد که این ایراد برمی‌گردد به هاست شما. در این صورت لازم است تا به پشتیبانی مراجعه کنید تا مشکل را برطرف نمایند.

اهمیت انتخاب و خرید هاست قدرتمند

 

۳- استفاده از منابع اورجینال توسط شرکت هاستینگ

فرض کنید که شرکت هاستینگ شما بسیار عالی بوده‌است که در کنار پشتیانی عالی، اعتبار و قیمت، بهترین خدمات را ارائه می‌دهد و به یک باره به علت استفاده از منابع دزدی، کل اطلاعات شما و دیگران مخاطبان از دست برود. این مورد چه تاثیری بر روی سایت و کار اینترنتی شما و مخاطبان شما خواهد داشت؟

چه باید کرد؟

راهکار‌های ما برای این مورد:

  • درخواست لایسنس منابع و یا فاکتور خرید قانونی منابع. مانند لایسنس cPanel، لایسنس DirectAdmin و غیره

نتیجه‌گیری: برخی از شرکت‌های هاستینگ هستند که از کنترل پنل‌های کرکی که غیر‌قانونی است، استفاده می‌کنند و از نسخه اوریجینال استفاده نمی‌کنند. این مورد می‌تواند پس از مدتی برای کاربران هاست مورد نظر ایجاد مشکل و دردسر کند.

 

۴- سرعت و قدرت منابع شرکت هاستینگ برای انتخاب هاست مناسب

فرض بر این بگیرید که پس از تست مراحل بالا و تایید هاست، پس از خریداری با اضافه کردن چند امکان مختصر به سایت، مرتب با قطعی سایت و ارور مواجه شوید و پاسخ پشتیبان ارتقا باشد و با ارتقا و قبول هزینه نیز مشکل مرتفع نگردد و به علت ارور مداوم و سرعت پایین سایت، ۹۰ درصد مشتریان خود را از دست بدهید.

دلیل این مورد که در هیج منبعی به شما گفته نمی‌شود:

یک سری از هاست‌ها هستند که برای سودجویی بیشتر ممکن است یک سرور هاست را به افراد زیادی بفروشند که این موضوع باعث کند‌شدن هاست شود؛ و البته سهم شما هم از منابع کمتر خواهد بود.

چه باید کرد؟

راهکار‌های ما برای این مورد:

  • بهتر است که این موضوع را از پشتیبان مربوطه سؤال کنید که هاست اشتراکی که من از شما خریداری می‌کنم دارای چند کاربر است.
  • هاست اشتراکی من بین چند نفر به اشتراک گذاشته می‌شود؟
  • من با خرید این سرویس از چند درصد CPU و RAM برخوردار خواهم بود؟

 

همان‌طور که می‌بینید پلن‌های مختلفی وجود دارد که به صورت ماهانه و سالانه بوده و دارای فضاهای مختلف و هزینه‌های مختلفی می‌باشد. اینکه چه سرویسی را انتخاب کنید بستگی به کسب‌وکار و نیاز شما دارد .

آیا شما نیز به علت استفاده نکردن از موارد بالا، متحمل ضرر و زیان شده‌اید؟ لطفا از بخش کامنت‌ها تجربیات خود را در زمینه انتخاب هاست به کاربران دیگر منتقل نمایید.

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بوده است، لطفا نظرات خود را از طریق کامنت به ما منتقل کنید تا روحیه بگیریم 🙂

منبع: بهترین شرکت هاستینگ از دیدگاه شرکت طراحی سایت دالین وب

مقاله زیر را نیز به شما پیشنهاد میدهیم.

۴ نکته شگفت انگیز برای داشتن یک وب سایت خوب و موفق

طراحی سایت شرکتی برای مشاغل (راهنمای جامع)

شرکت طراحی سایت در شیراز

موفق باشید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
اشتراک گذاری:
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد ۴ راز شگفت انگیز قبل از انتخاب هاست مناسب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

مشاوره رایگان و ثبت سفارشات
جهت تماس کارشناسان دالین وب، شماره تماس و بازه زمانی مناسب خود را وارد کنید.

...The Future is Yours